Connect with us

Kultúra

Víkend na Hrade Beckov bude pestrý

Published

on

Reklama

S uvoľňovaním opatrení prináša Hrad Beckov svojim návštevníkom ďalšie novinky.

Počas najbližšieho víkendu (6. a 7. júna) sa môžu tešiť na hradné hospodárstvo. Okrem rôznych druhov zvierat a jazdy na poníkovi pripravili aj kováčsku dielňu a prezentáciu ďalších remesiel – hrnčiarstvo, včelárstvo, výroba z cínu, šperkárstvo, sviečkárstvo.

Reklama

Lákadlom je tiež slávny drak Blundus, ktorý stráži hradnú studňu. Na dolnom hrade potešia chuťové poháriky detičiek napríklad skvelé oriešky v karameli. Rodičia môžu ochutnať netradičné ovocné vína u Ovocinára zo Skalice.

Pripravená je aj výstava s názvom Erbovné beštie, kde návštevníci stretnú s Blundusovým dračím kamarátom, kentaurom, baziliškom, ale aj s morskou pannou alebo bájnym okrídleným koňom Pegasom

Reklama

Tí, ktorí minulý víkend nestihli program s názvom Šašo Becko deťom, nemusia byť sklamaní. Podujatia na Hrade Beckov zopakujú aj 6. a 7. júna. Šašova čarovná truhlica plná sladkých prekvapení je už pripravená a Becko sa s deťmi určite rád podelí o svoj poklad. Budú však musieť splniť niekoľko úloh.

Hrad je pre verejnosť otvorený od 9:00 do 18:00 h. Je však potrebné dodržiavať nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR – mať prekryté horné dýchacie cesty, dodržiavať rozostupy a dezinfikovať si ruky.

Zdroj: Tlačová správa – Hrad Beckov

Populárne články