Connect with us

Kultúra

Festival Doda Šošoku vyvrcholil koncertom súčasných jazzových hviezd

Published

on

Reklama

Neopakovateľná harmonika Gregoirea Mareta a podmanivý hlas Jane Monheit – to boli najväčšie ťaháky už štvrtého ročníka podujatia, ktoré je venované známemu perkusionistovi. Počas hlavného festivalového večera v sobotu 9. júna v Dome umenia hviezdili najväčšie mená súčasnej jazzovej scény.

[singlepic id=31229 w=320 h=240 float=right]Jeden z najviac vyhľadávaných hráčov na harmoniku Gregoire Maret prešiel svet v kapelách Marcusa Millera a Herbie Hancocka. Do Piešťan prišiel s vlastným kvartetom a okrem známych jazzových melódií zahral aj skladby zo svojho sólového albumu, ktorý bol v Európe vydaný iba pred pár dňami. Publikum bolo z vystúpenia Gregoirea Mareta nadšené, jeho hra na harmoniku je totiž pre mnohých neopakovateľná.

Reklama

Jazzoví fajnšmekri sa však tešili aj na druhú polovicu večera. Jane Monheit tvorí hudbu na pomedzí popu, jazzu a klasiky a prirovnávajú ju Diane Krall a Norah Jones. V Dome umenia sa Newyorčanka predviedla s veľmi dobre zohraným bandom. V trochu kabaretnom predstavení zaspievala svojim podmanivým hlasom najlepšie piesne z desiatich albumov, ktoré vo svojom mladom veku už stihla vydať.

[nggallery id=1723]

Reklama

Foto: T. Hudcovič

Populárne články