Connect with us

Kultúra

Storočné autá pred storočnou Thermiou

Published

on

Reklama

Prehliadka luxusu a elegancie známa pod názvom Piešťanské Zlaté stuhy vyvrcholila 9. júna večer. V umelom osvetlení pred jubilujúcim hotelom Thermia Palace sa predviedli najkrajšie historické automobily spomedzi takmer 90 účastníkov tohto ročníka.

[singlepic id=31159 w=320 h=240 float=right]Priestor dostali najme veterány, ktoré sú rovnako staré ako secesný hotel. Spomínalo sa aj na prvú prehliadku áut, ktorú už v roku 1932 zorganizovali Winterovci a jej účastníkmi boli napríklad herec Vlasta Burian, spevák Richard Taubner, grófka Geraldína Apponyiová z Oponíc. Vozdilá, na ktorých sa vtedy predvádzali videli desiatky divákov na Kúpeľnom ostrove aj o 80 rokov neskôr. Atmosféru starých čias znásobovali dobové kostýmy posádok a nestarnúce hity v podaní hercov Městského divadla Brno.

Reklama

Svoju svetovú premiéru na červenom koberci pred hotelom Thermia Palace absolvoval historický Butatti, reštaurátorské práce na ňom boli dokončené iba pred pár dňami. Technici nestihli zatiaľ sfunkčniť motor, preto ho museli z červeného koberca odtlačiť.

Novinkou boli motocykle, prišli na nich svetoznámi pretekári Peter Baláž, Giuseppe Sandroni a Jaroslav Černý.

Reklama

Bodkou za programom, ktorý vrátil Kúpeľný ostrov do čias Winterovcov bol honosný ohňostroj.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=iN5d8IK7OvA[/youtube]

[nggallery id=1719]

Text, foto a video: M. Palkovič

REKLAMA

Populárne články