Connect with us

Kultúra

FestDobréBohunice: Janek Ledecký oslávi päťdesiatku

Published

on

Reklama

Na pódium v Jaslovských Bohuniciach sa tento rok vráti legendárny Janek Ledecký. Sympatický a stále mlado vyzerajúci spevák oslávi v piatok 27. júla priamo na festivale svoju päťdesiatku.

[singlepic id=2635 w=320 h=240 float=right]FestDobréBohunice navštevuje pravidelne 10 až 12-tisíc ľudí. Obľúbenosť tohto podujatia verejne prezentujú aj viacerí účinkujúci. Napríklad Honza Nedvěd, ktorý v minulosti prehlásil, že práve FestDobréBohunice boli jeho vrcholom sezóny. Obľúbil si ho aj Janek Ledecký, ktorý tam zahrá v deň svojich narodenín.

Reklama

„Na Sessler FestDobréBohunice sa chystajú aj fanúšikovia spoza rieky Moravy. Doposiaľ sme nemali takýto silný predpredaj v Čechách a Janek je samozrejme charizmatický a vynikajúci spevák a hudobník,“ uviedol organizátor podujatia Ivan Cali Podolský.

Posledný júlový víkend (27. až 29. júla) sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční už desiaty ročník festivalu. Fanúšikom folku a country opäť ponúka to najlepšie z týchto žánrov.

Reklama

Po dvoch rokoch sa vrátia aj bratia Nedvědovci. Spoločný koncert odohrajú v sobotu pred polnocou.

Výborné meno festivalu rezonuje aj u ďalších uznávaných muzikantoch, preto ho pravidelne navštevujú aj hviezdy spoza rieky Moravy ako Buty, Kamelot, Wabi Daněk, Poutníci, Cop, Žalman a spol, Robert Křesťan & Druhá Tráva, Vlasta Redl a jeho nová kapela, Devítka, Taxmeni, Navostro, Hop-Trop, Žamboši, Stráníci, Sekvoj, René Souček a veľa ďalších. Slovenské farby bude hájiť aj úspešná country skupina Neznámi z neďalekých Šterús, ktorá si prizvala aj hosťa z USA Willieho Jonesa.

[singlepic id=16324 w=320 h=240 float=right]Nebudú chýbať ani Družina, Náhodní Pocestní, Gailard, Janko Svetlan Majerčík, Divozel, Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi, In Vivo Mora Tonali, Bystrík, Robo Papp a veľa ďalších.

Po prvýkrát zahrá sa na FestDobréBohunice superstarista Martin Harich, ktorý presvedčil organizátorov najmä svojou menej známou polohou pesničkára.

Na priľahľom rybníku nebudú chýbať vodácke hry a súťaže, ale taktiež tradičné Majstrovstvá vesmíru v skákaní pupkáčov. V parku čakajú na deti rôzne atrakcie, súťaže a remeselný park.

Text: ts/red Foto: Martin Viazanko

Populárne články