Connect with us

Kultúra

Začali sa divadelné prázdniny. Novú sezónu otvorí SND

Published

on

Reklama

Dom umenia nezostáva prázdny ani počas leta. Končiaci Piešťanský festival nahradia v druhej polovici augusta Organové dni. Novú divadelnú sezónu v Piešťanoch otvorí Slovenské národné divadlo s komédiou Ronalda Harwooda Kvarteto. V hlavnej úlohe sa predstaví čestná občianka nášho mesta Mária Kráľovičová.

[singlepic id=32882 w=320 h=240 float=left]Kvarteto je krehká hra s veľkou dávkou typicky britského humoru. Pojednáva láskavo ale i veľmi trefne o vnútornom svete ľudí, ktorí možno majú produktívny vek za sebou, ale túžbu žiť a vôľu niečo urobiť vôbec nie. Pod režijným dohľadom Emila Horvátha hrajú Mária Kráľovičová, Marián Geišberg, Emília Vášáryová alebo Božidara Turzonovová a ďalší.

Reklama

Prvým koncertom 8. ročníka Organových dní bude 21. augusta vystúpenie českej organistky Lindy Čechovej-Sítkovej. Na programe sú skladby J. S. Bacha, F. Mendelssohn-Bartholdyho, Ch. M. Widora.

Do Domu umenia sa 24. augusta vráti Američan David Di Fiore s hudbou, ktorú zložili M. Corrette, J. S. Bach, G. F. Handel, M. Roberts, Z. Gardonyi, J. Langlais, G. Faure a M. Dupré.

Reklama

Mária a Roman Peruckí predvedú 28. augusta duet organu a huslí. V ich podaní zaznie . S. Bach, A. Peron, F. Borowski, J. J. Bott, L. Boëllmann, P. I. Čajkovskij a J. G. Rheinberger. Z Poľska príde 30. augsuta aj Przemyslaw Kapitula.

Osobitné predstvenie odprezentuje v Dome umenia Poddukelský umelecký ľúdový súbor Puľs. V stredu 22. augusta uvidí piešťanské publikum v jeho podaní tradície rusínov.

Skupina Fragile pod vedením Braňa Kostku príde do Piešťany 10. septembra so svojim verziami svetoznámych hitov.

Text: ts/red Foto: Andrej Čanecký/snd.sk

Populárne články