Connect with us

Kultúra

Dámska jazzová jazda už v piatok v Kursalone

Published

on

Reklama

Ľudmila Štefániková Quartet je nová dámska kapela, ktorá vznikla na podporu jej druhého albumu s názvom Elektricity. Hudobníčky sú profesionálky, ktoré hrajú jazz už dlhé roky. Zostavu tvoria: Jen Morrison – gitara, Emily Smejkal – double bass,  Jazz Robertson – bicie. V Art Jazz Gallery Kursalon zahrajú už v piatok 1. novembra o 20.00 h.

[singlepic id=48688 w= h= float=left]Vďaka jedinečnému zvuku a dlhoročným skúsenostiam dokáže tato rýdzo ženská kapela hrať na veľmi vysokej úrovni. Ľudmila sa narodila v roku 1982 v Bratislave, kde vyštudovala piano, jazzový spev a bicie. V zdokonaľovaní svojich hudobných znalostí pokračovala po štyri roky na American School of Modern Music v Paríži. Potom študovala hudbu na Berklee College of Music v Bostonu. Štúdiá a na Berklee dokončila v roku 2011 a v súčasnosti žije v Bostone.

Reklama

Jej hudobná kariéra sa rýchlo vyvíja. Opakovane bola ocenená významnými americkými jazzovými servermi a časopismi. V súčasnej dobe je na jesennom turné 2013 (Kanada, USA, Europa). Repertoár tvoria skladby z nového albumu.

Projekt Elektricity je unikátny v niekoľkých smeroch. Už „celodámská“ kapela je sama o sebe dosť vzácny jav vo svete jazzu, Ľudmilin kvartet naviac predstavuje crossoverový kultúrny zážitok medzi jazzovou tradíciou a východoeurópskou ľudovou hudbou. Okrem hudobného zážitku naprieč kultúrami je jedinečnou poznávacou značkou súboru tiež post spievajúcej jazzovej vibrafonistky, jednej z mála na svete.

Reklama

Text: Tlačová správa (krátené)

Populárne články