Connect with us

Kultúra

Richard Müller príde do Piešťan s projektom Hlasy

Published

on

Reklama

Niekoľkonásobný Zlatý Slávik sa spojil so skupinou Fragile a nacvičuje skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nový album aj turné, v rámci ktorého sa v utorok 12. novembra zastavia aj v Dome umenia.

[singlepic id=48650 w=240 h=350 float=left]Len čisté hlasy a dychvyrážajúca forma interpretácie a cappella. Tak vyzerá nový projekt Richarda Müllera s výstižným názvom Hlasy. „Oslovil som Braňa Kostku, ktorý povedal áno. Úprimne sa priznám, že takú ťažkú prácu som za 30 rokov v mojej kariére ešte nezažil. Predstavoval som si to jednoduchšie a ľahšie. Ťažká, veľmi ťažká práca je to. Spievať s hlasmi to znamená, že tam nie sú žiadne gitarové ani iné sóla. Zatiaľ sa mi to veľmi dobre robí, lebo sú to všetko veľmi príjemní ľudia a Braňo Kostka je skvelý kapelmajster,“ zhodnotil Richard Müller.

Reklama

Fragile tvoria speváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík.

„Je to pre nás veľká výzva. Všetci v skupine máme veľmi radi Richardovu hudbu. Je to projekt, ktorý so sebou prináša strašne veľa práce. My sa nato veľmi tešíme,“ povedal Braňo Kostka.

Reklama

Za nacvičením každej skladby sú hodiny driny. Pre Richarda Müllera a skupinu Fragile je to však dobrodružstvo, napínavé až nebezpečné.

„Výber skladieb som nechal na Braňovi, lebo predsa len on sa úplne inak orientuje. Skladba, ktorá sa mne zdá dobrá, sa nemusí hodiť na tento spôsob interpretácie. Ale v podstate sme sa zhodli. V zásade v mojom repertoári mám šťastie, že nemám titul, ktorý by som nechcel prezentovať. Takže sme sa skoordinovali a podľa toho teraz nacvičujeme,“ uzavrel spevák.

Projekt Hlasy zažijete v piešťanskom Dome umenia v utorok 12. novembra.

Text a foto: Tlačová správa

Populárne články