Connect with us

Kultúra

Cyklovýlet poodhalí architektonické skvosty

Published

on

Reklama

Piešťany sa ako jediné mesto na Slovensku zapojili do podujatia s názvom Deň architektúry 2015. V sobotu 3. októbra si záujemcovia budú môcť užiť komentovaný cyklovýlet po architektonických zaujímavostiach v našom meste a poodhaliť umenie vo verejnom priestore. Vďaka podujatiu sa vám možno vo svojom okolí podarí nájsť niečo krásne a hodnotné, o čom ste doteraz nemali ani tušenia. Stretnutie je naplánované o 14:00 už tradične pred sochou Barlolámača.

Wav-tsXWsCUb8QG4L2I-emRxlTz2MkJTOeM23G14V9c,ZBnwg4nWBq-Y1HHDMvBywexuHQE0n4bboI7akhiePpw

Reklama

 

„Ide o niekedy nenápadné sochy, fontány alebo plastiky, ktoré sú súčasťou fasád. Kedysi ich dobrovoľne financovali investori stavebných projektov, v období socializmu vznikali na základe legislatívnych nariadení a neskôr sa z novo budovaných verejných priestorov takmer vytratili. Piešťany sa môžu pýšiť kvalitnou architektúrou, ale aj umením, ktoré je jej súčasťou. Komentovaný cyklovýlet sa zameria práve na toto umenie,“ napísala v tlačovej správe organizátorka cyklojazdy Eva Rohoňová.

Reklama

huetUBTFrTn3fTnAiiGPas4ThsfK8ZzsruPhXxCPdlo

Piešťany sa tento rok ako jediné mesto na Slovensku pripojili k 47 mestám v Čechách v rámci Dňa architektúry 2015. Dohromady je plánovaných viac než deväťdesiat prechádzok vedených architektmi, historikmi či teoretikmi architektúry mladej a strednej generácie, vďaka ktorým môžu ľudia spoznať stavebné skvosty vo svojich mestách.

P8030215w-560x747P8030199w-560x420

-lt/foto: archív, tlačová správa-

Populárne články