Connect with us

Kultúra

Countryfest Bohunice dokončia Koncertom pre Karla

Published

on

Reklama

Tohtoročný Countryfest Bohunice skončil predčasne, keď priamo na pódiu skolaboval a napriek snahe záchranárov zomrel spevák skupiny Taxmeni Karel Mrkvička. Starostka Jaslovských Bohuníc spolu s Romanom Horkým prisľúbili po tejto udalosti, že Countryfest sa dokončí v inom termíne. Sľub sa stal realitou a 16. septembra sa v amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach uskutoční „KONCERT PRE KARLA“ venovaný pamiatke Karla Mrkvičku. 
Začiatok koncertu je od 19:30 a vystúpia na ňom skupiny KAMELOT, SLNIEČKO, BYSTRÍK BANDA a NEZNÁMI.

 „Snažili sme sa za ten krátky čas spraviť , čo bolo v našich silách a zosúladiť všetky termíny, bohužiaľ napr. americko nemecká skupina NIGHTHAWK nemôže vystúpiť. Chceme poďakovať za Vašu podporu a obzvlášť obci Jaslovské Bohunice, Romanovi Horkému, Jurajovi Riedlovi a Rasťovi Jozefekovi (nakoľko nám poskytnú ozvučenie koncertu) , moderátorovi Chynovi , Bystrík Bande , ktorá odohrá koncert bez nároku na honorár a mnohým našim kamarátom , ktorý nám budú pomáhať s organizáciou koncertu,“ hovorí za organizátorov Roman Áč. Počas koncertu sa bude konať aj spomienková slávnosť na počesť Karla Mrkvičku, na ktorej bude odhalená socha na jeho pamiatku.
Nakoľko organizátori predpokladajú, že mnohí prídu do Bohuníc stanovať aj z väčšej diaľky a neoplatí sa im prísť len na jednu noc, chystá sa na piatok 15.9.2017 veľký táborák. „Sadneme si k ohňu, akusticky si zahráme, či už country, trampské, bluegrass alebo folkové songy. Účasť prisľúbili už viacerí muzikanti.
Verím, že po tragickej udalosti , ktorá sa u nás v sobotu stala a každý pochopil, že naozaj sa pokračovať nedalo, bude tento spomienkový koncert aspoň čiastočnou satisfakciou,“ dodáva Roman Áč.

Vstupenky a identifikačné náramky z tohtoročného Countryfestu budú platiť a pre ostatných záujemcov je symbolické vstupné 5.- EUR.

Reklama

-red- Foto: https://www.facebook.com/www.taxmeni.cz

Reklama

Populárne články