Connect with us

Kultúra

Červeník v znamení The Abba Show

Published

on

Reklama

Jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov dokázal spojiť mladšie i staršie ročníky na jednom mieste. Potvrdil, že je podujatím pre všetky generácie.

[singlepic id=32657 w=320 h=240 float=left]Nad 47. ročníkom viseli takmer po celý čas mraky, ale pršalo iba zopár minút. „Možno sa hlavne tým skôr účinkujúcim nehralo najlepšie, keď sa všetci schovávali pred slnkom, či dažďom v stane, ktorý bol trošku ďalej od pódia, ale pri dnešných výkyvoch počasia sme sa nechceli spoliehať iba na šťastie,“ povedal organizátor Dušan Drobný.

Reklama

Piatkoví AMO, či sobotňajšia Beáta Dubasová však spomínané hranice počas svojich vystúpení veľmi rýchlo zotreli. Publikum už tradične tvorili celé rodiny od najmladších až po najstarších, tento rok dokonca so špeciálnym bonusom – zmrzlinou pre najmenších zadarmo.

Starší si v piatok užili koncerty kapiel ako Lukáš Adamec & Siempre, Konflikt, Tublatanka, Desmod, ale spomínalo sa aj na veľké hity v podaní skupiny Lojzo.

Reklama

Beáta Dubasová sa po rokoch ukázala opäť s doprovodnou skupinou, ktorú jej zostavil finalista súťaže Hlas Česko Slovenska Brunno Oravec a dokázala, že s ňou jednoznačne bude potrebné počítať na takomto druhu festivalov.

Svoj mikrofón už podávala Zuzke Smatanovej, ktorá opäť dokázala, že to s publikom vie a nebyť ďalšieho programu bola by asi nútená hrať až do polnoci…

To bol už však priestor vyhradený pre tento rok najvzdialenejšieho účastníka festivalu – austrálsku skupinu Bjorn Again (The Abba Show), ktorí všetkých prítomných vrátili v čase do doby, keď rádiám a televíziám po celom svete kráľovali hity ako Fernando, Mamma Mia, Dancing Queen, či Waterloo…Dokonalé hudobné, či pódiové stvárnenie, veľká energia, nadšený aplauz, ktorý ešte umocnil už tradičný niekoľko minútový ohňostroj – jednoznačný headliner festivalu, na ktorom sa vytancovali doslova všetky generácie.

Text a foto: ts

Populárne články