Connect with us

Aktuality

Na Kursalon premietali historické fotky Piešťan

Published

on

Reklama

Spomienky na to ako vyzeralo naše mesto v minulosti si mohli 12. augusta na terase Kursalonu oživiť obyvatelia aj návštevníci Piešťan, ktorí prišli na projekciu starých fotografií v rámci projektu Historická ulička.

[singlepic id=33645 w=320 h=240 float=right]K veľkoplošným historickým záberom, ktoré visia na plote chátrajúceho hotela Slovan pribudli ďalšie dávno zabudnuté obrazy zo života v kúpeľnom meste, ktoré bolo predtým malou dedinou.

Reklama

„Ide o pokračovanie projektu Historická ulička. Chcem poďakovať spoločnosti O2, ktorá finančne zabezpečila tento projekt, ako aj Balneologickému múzeu a pánovi Urminskému, ktorí poskytli fotografie zo svojich zbierok a rovnako aj spoločnosti Fobos, ktorá ich pomohla vytlačiť,“ povedal pred projekciou Jozef Malík z Pro Civitate.

„Snažili sme sa do nášho mesta priniesť  zaujímavý projekt, ktorý by bol atraktívny aj pre mladých ľudí. Myslím, že je dôležité aby sme poznali našu históriu a forma veľkoformátových fotografií sa nám zdala pútavá. Nič také pokiaľ viem sa tu doposiaľ nerealizovalo. „Korením“ sú aj projekcie na fasády budov a premietanie v rámci  filmového festivalu,“ konštatoval Radovan Pagáč z organizujúceho občianskeho združenia.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Xsl0Rc25YHg[/youtube]

Projekcie historických fotografií sa budú opakovať, aby ich malo možnosť vidieť čo najviac divákov. Ďalšia sa uskutoční na Kostole sv. Štefana v starých Piešťanoch v nedeľu 19. augusta okolo 21:00 h v rámci hodových slávností. Projekcie sa uskutočnia aj pred premietaniami filmov v PNky Cinema v amfiteátri počas filmového festivalu Cinematik.

[nggallery id=1844]

Text a foto: mp

Populárne články