Connect with us

Kultúra

60 vstupeniek na koncert Habana Social Club kúpite dnes lacnejšie

Published

on

Reklama

Dom umenia pripravil na dnes 10. decembra výhodnú akciu v podobe výraznej zľavy z ceny vstupeniek na koncert kubánskeho zoskupenia Habana Social Club Orquesta Musica. Vstupné bude medzi 14:00 a 17:00 pre 60 ľudí zlacnené o približne polovicu na 12 eur. Obľúbená skupina pripravuje v roku 2016 turné, v rámci ktorého odohrá až 80 koncertov a pred jeho začiatkom navštívia vynikajúci hudobníci v piatok 11. decembra práve Piešťany. 

Kto už navštívil Kubu, mohol spoznať nádhernú kubánsku hudbu. Cez veľké utrpenia kubánskeho ľudu si hudbou udržiavali chuť do života a hovoria, ako majú radi život. Hudba a tanec pre Kubáncov znamená spôsob života a týmto spôsobom vyjadrujú svoje radosti a starosti. Každá ich pieseň je zo života v takom jedinečnom podaní, že obecenstvo sa pri počúvaní ich piesní cíti ako na Karibských ostrovoch.

Reklama

Táto skupina patrí medzi špičku kubánskej hudby v prostredí začmudených barov od voňavých cigár a horúcich nocí. HABANA SOCIAL CLUB začína svoje latinsko-americké turné na 80 miestach v januári 2016, ale pred začiatkom turné príde ešte v zime v roku 2015 vystúpiť na Slovensko.

HABANA SOCIAL CLUB podľa latinsko-amerických novinárov je vhodný a zaslúžený nasledovník skupiny Buena Vista Social Club. Má veľa piesní, ktoré sa ihneď stávajú hitom tak, ako to bolo u skupiny ich predchodcov Buena Vista Social Club, ktorá sa rozlúčila a ukončila svoju hudobnú dráhu v roku 2014 na Adios turné. Po tejto rozlúčke začala byť Habana Social Club ešte viac populárnejšia.

Reklama

Viac než polovicu storočia hrajú stále s novými a novými virtuózmi, nakoľko starí zakladatelia už nie sú medzi nami. V jedenásť člennej skupine sa za roky svojej existencie vymenilo viacero ich členov. Spolu hrajú starší aj mladší muzikanti. Clemente Hechevarria a Rubén Gonzáles boli zakladateľmi hudobnej skupiny so základnou myšlienkou: „Život kubánskeho národa sa odzkadľuje v piesňach Kubáncov, ktoré hovoria všetkým ľuďom do srdca. Bez výnimky si ich človek ihneď obľúbi, pretože sú o ľudských citoch. Toto hudobné dedičstvo vyžaduje obrovskú pokoru a zodpovednosť pre nás hudobníkov“.

Počas slovenského turné zažije obecenstvo výnimočnú show s kubánskym korením. HABANA SOCIAL CLUB pri svojich piesňach zahrajú aj akusticky upravené svetové latinsko-americké šlágre. Odznejú aj najväčšie kubánske hity : Flov palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, alebo Se que te amo, ktorú prepracoval aj Ricky Martin.

Tento koncert je pre každú generáciu jedinečný hudobný skvost s autentickou dekoráciou, s kubánskymi tanečníkmi, farebnými kostýmami, s havanskou každodennou zladenou atmosférou. Každé jedno hudobné vystúpenie skupiny Habana Social Club je pre obecenstvo nezabudnuteľným zážitkom.

-lt/ZDroj: Dom umenia-

Populárne články