Connect with us

Kultúra

Online Noc múzeí a galérií 2020 v trnavskej župe

Published

on

Reklama

Múzeá a galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja sa aj tento rok zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. To sa z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie premiérovo uskutoční online formou a kultúrne vyžitie ponúkne v sobotu 14. novembra 2020. Na tento termín bola presunutá z mája, kedy sa tradične uskutočňuje v okolí 18. mája, Medzinárodného dňa múzeí.

Hlavným cieľom podujatia je priblížiť verejnosti činnosť múzeí a galérií, a tým prispieť k lepšiemu pochopeniu ich významu pri zachovávaní a prezentácii kultúrneho dedičstva. Aktivity preto bývajú orientované na inak skryté zaujímavosti z ich každodenných reálií.

Reklama

Západoslovenské múzeum v Trnave verejnosti ponúkne online prezentáciu malieb na skle zo zbierok múzea s názvom Krehké svety. Pre deti je nachystaný motív z malieb v podobe maľovanky.

Žitnoostrovské múzeum v Dunajskej Strede a pripravilo virtuálne prehliadky svojich stálych expozícií.

Reklama

Záhorské múzeum v Skalici sa do podujatia zapojí formou prezentácie nového videofilmu o múzeu, ktorý vznikol pri príležitosti 115. výročia jeho založenia.

Balneologické múzeum v Piešťanoch v spolupráci s portálom zpiešťan.sk odprezentuje výnimočné zbierkové predmety a zaujímavosti zo svojej činnosti.

Na facebookovej stránke Vlastivedného múzea v Galante budú môcť záujemcovia od 17.00 h sledovať vernisáž putovnej výstavy s názvom 90 rokov slovenského hokeja.

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici ponúkne nadšencom kultúry video o výstave Medzi bielou a čiernou II.

Viac informácií o aktivitách jednotlivých župných kultúrnych inštitúcií je dostupných na ich webových stránkach a profiloch na sociálnych sieťach.

Všetkých 18 župných kultúrnych inštitúcií je od 24. októbra 2020 pre verejnosť zatvorených. O termíne a podmienkach ich opätovného sprístupnenia bude Trnavský samosprávny kraj včas informovať.

Zdroj: Tlačová správa TTSK

Populárne články