Connect with us

Aktuality

V Piešťanoch už začala druhá kosba. Sú však aj plochy, čakajúce na tú prvú

Viacerí obyvatelia Piešťan sa na sociálnych sieťach v ostatných dňoch sťažovali na nepokosené trávniky v meste. Iní reagovali, že veď sa kosí. Ako to je v skutočnosti, reagovalo Mesto Piešťany na svojej webovej stránke prostredníctvo vyjadrení vedúceho Strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany. Kosenie prebieha podľa stanoveného plánu, na ktorý má však vplyv počasie. Napriek tomu, že už začala druhá kosba, sú plochy, čakajúce ešte na tú prvú.

Published

on

Reklama

Sezóna kosenia zelene v Piešťanoch tento rok odštartovala už 3. apríla, no sú plochy, ktoré ešte na svoj pravidelný zostrih čakajú. Podľa slov Stanislava Vercholu, vedúceho Strediska verejnej zelene, od piatka 12. mája prebieha druhá kosba v rámci celého mesta. „V priebehu prvej kosby sme ešte nekosili plochy, ktoré sú zaradené do tretej intenzitnej triedy údržby. V rámci prvej a druhej intenzitnej triedy zostalo nepokosené parkovisko pred letiskom, to bude pokosené vo štvrtok alebo v piatok pred Festivalom letectva,“ dodáva.

Osobitným prípadom je mestský park. Aj keď jeho časti v okolí sochy A. Trajana a hudobného pavilónu boli doteraz kosené už dvakrát, zvyšné plochy prídu na rad až na konci druhej kosby z dôvodu možného vykvitnutia bylín. Jedným z dôvodov ich spomaleného rastu je napríklad aj ich zatienenie stromami.

Reklama

Objavili sa tiež ponosy obyvateľov na trávu na cintorínoch. „Cintoríny sa kosia priebežne, hlavne krovinorezmi. Plánovanie, postup a kosenie rieši správa cintorínov so zamestnancami pracujúcimi na cintorínoch,“ uzatvára Stanislav Verchola.

Stredisko verejnej zelene každodenne informuje o svojej práci prostredníctvo facebookovej stránky Služby mesta Piešťany – stredisko verejnej zelene.

Reklama

-th- Zdroj: wwww.piestany.sk Foto: SMP – SVZ

Populárne články