Connect with us

Kultúra

Siam Sinfonietta z Bankokoku dnes večer v Dome umenia

Published

on

Reklama

Piešťanský Dom umenia hostí v sobotu 7. septembra thajský orchester Siam Sinfonietta. Predstaví sa pod taktovkou dvoch dirigentov a tešiť sa môžete aj na krásny soprán Sassaye Chavalit.

Bangkok Opera Foundation predstavuje mládežnícky orchester Siam Simfonietta v rámci turné po Európe okrem Piešťan aj Olomouci, Bratislave, Budapešti, Viedmi, Prahe, Mníchove, Bayreuthe a v Baden-Badene.  Pri dirigentskom pulte sa vystriedajú najznámejší thajský umelec  Somtow Sucharitkul  a Trisdee na Patalung, rezidenčný dirigent Bangkok Opera.

Reklama

Obaja stáli v roku 2010  pri založení tohto orchestra a dodnes ho vedú. Počas krátkeho obdobia svojej existencie tento špičkový thajský orchester získal veľa významných ocenení. Pochváliť sa môže prvou cenou na medzinárodnom mládežníckom festivale Summa Cum Laude vo Viedni (2012), Zlatou medailou na Los Angeles International Music Festival (2013), ďalšie tri prvenstvá získal na festivaloch v Carnegie Hall – Sounds of Summer Festival (2014), Sounds of Spring Festival (2016) a New York International Music Festival (2018). Doteraz absolvoval štyri veľké európske turné a jedno americké.

Program – Diela európskych hudobných klasikov a thajských autorov:

Antonín Dvořák: Predohra a ária Rusalky „Měsíčku na nebi hlubokém“ z opery „Rusalka“
(1841 – 1904)

Reklama

Richard Strauss: „Malven“ pieseň pre soprán a orchester
(1864-1949) ( verzia pre orchester)

Pantawit Kiangsiri: výber z filmovej hudby

Trisdee na Patalung: „Moha“ skladba pre orchester (slovenská premiéra)

Somtow Sucharitkul: suita pre orchester z opery „Helena Citrónová“

Somtow Sucharitkul: suita pre orchester z opery-baletu „DasJati“

kráľ Rama IX.: „Piesne lásky“ skladby pre orchester

Koncert, ktorý  je sprievodným podujatím XX. ročníka festivalu Organové dni v Piešťanoch 2019, začína v Dome umenia o 19:00 h. 

PR

Populárne články