Connect with us

Novinky

Veľkú cenu Piešťan poznačil dážď aj termín, Hanzalík ale zabodoval

Published

on

Reklama

Prvý ročník motocyklovej súťaže Veľkej ceny Piešťan napriek profesionálnej organizácii prilákal priebežne len niekoľko stoviek divákov. Dôvodom bolo sčasti počasie, ktoré v nedeľu potrápilo aj niektorých jazdcov, ale i termín, ktorý kolidoval s dvomi ďalšími významnými motocyklovými pretekmi a raz sa už presúval. Preteky nakoniec zo 150 prihlásených jazdcov absolvovalo len okolo stovky a „mokrý“ závod mal za následok aj jeden pád a zranenie. Pre najaktívnejšieho jazdca z Piešťan však podujatie skončilo úspešne – David Hanzalík nazbieral zopár medailí a preteky si užilo aj viacero veteránov, ktorí štartovali kedysi i na Cene Slovenska.

IMG_7289Ako uviedol Tomáš Motyčka z organizačného tímu, napriek problémom sú radi, že sa im podarilo tento prvý ročník zorganizovať, hoci zo 150 pôvodne prihlásených jazdcov prišlo 118 a ani tí nakoniec nenastúpili do závodu všetci: „Asi kvôli vode, je to prírodný povrch, na ktorom sa bežne nejazdí, keď je sucho, ešte sa dá, ale ak zaprší, tak sa šmýka.“ Jedného z jazdcov dokonca po nebezpečnom páde musela odviezť sanitka. Problémom bol aj termín, ktorý sa musel posúvať a nakoniec kolidoval s dvomi významnými motoristickými podujatiami – v Brne a vo Fínsku.

Reklama

 

IMG_7342Organizátori nakoniec niektoré súťažné triedy spojili, čo zatraktívnilo závod pre divákov a preteky triedy nad 600 ccm dali bodku za piatym podnikom šesťdielneho seriálu Medzinárodných Majstrovstiev a Přeboru Českej republiky – Tourist Trophy.

Reklama

IMG_7355IMG_7360IMG_7299„Za zrušený majstrák v Kyjove, napriek časovej tiesni, sa partiám nadšencov piešťanského a kopčianskeho moto klubu, podarilo po 20-tich rokoch vrátiť do Piešťan motocyklové preteky. Jazdeckú i divácku účasť trošku poznačila nepriazeň počasia i kolízia termínov viacerých podujatí, ale napriek tomu považujeme preteky za vydarené. Videli sme pekné majstrovské preteky i mnoho súbojov na trati. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na príprave či samotných pretekoch podieľali, ďakujeme jazdcom i divákom,“ zhodnotil T. Motyčka preteky na záver.

Výsledky:

vysledky 125 SP-page-001vysledky Klasik-page-001vysledky 400+Supermono-page-001vysledky do 600-page-001

vysledky nad 600-page-001Výsledky pretekov triedy 250SP+125GP+250GP prinesieme neskôr, kvôli poruche na stránke www.sporttiming.sk.

-ad-, Zdroj: ww.sporttiming.sk foto článok: A. Drahovská, fotogaléria: E. Budke

Populárne články