Connect with us

Šport

Triatlon: Slovakman už je v plnom prúde, za Piešťany súťažia tieto tímy

Published

on

Reklama

Aktualizované – Železní muži a ženy začali dlhý triatlon dnes ráno o siedmej hodine prvým okruhom – plávaním na 3,8 kilometra, nasleduje 180 „kilákov“ na bicykli a maratónskych 42,2 km behu. Za Piešťany v preteku súťažia tieto štafety – Piešťanskí fešáci, zmiešaný tím z komunity WeRunPiešťany a ďalším, ktoré dopĺňame po aktualizácii, je družstvo s názvom Píšť@nci.

w_MG_9644
Piešťanských fešákov
tvoria viacnásobný majster Slovenska v behu na 100 km a niekoľkoročný víťaz horského ultramaratónu Baba Kamzík Martin Vrábel, Lukáš Rusnák, držiteľ niekoľkých titulov z Majstrovstiev Slovenska v plávaní a triatlonista aj bežec Ondrej Kubo. Zaujímavosťou je, že práve kvôli tomuto preteku ich dala dokopy piešťanská športovkyňa Jana Beňačková. „Všetci traja sú moji kamaráti, ale vzájomne sa nepoznali,“ uviedla pre PNky s úsmevom a dodala, že ide o naozaj výnimočných športovcov.

Reklama

w_MG_9638

Druhý tím je zmiešaný, tvoria ho dve ženy a jeden muž z komunity WeRunPiešťany. Plávanie už absolvovala Martina Bábiková, ktorá sa aktívne venuje plávaniu v Nitre a trénuje aj deti, na bicykli odštartoval Roman Benický, bývalý hráč tenisu a badmintonu a poslednú časť preteku odbehne Nataša Haringová, bežkyňa a zakladateľka komunity s šesťročnou históriou a organizátora pretekov pod hlavičkou WeRunPiešťany. Kým prvý tím ašpiruje na víťazstvo, táto trojka plánuje zdolať skôr osobný rekord. „My sme skor rekreační účastníci, no chceme si dokázať, že na to máme,“ povedala pre PNky N. Haringová.

Reklama

Píšť@nci odštartovali v zostave Ondrej Grúň, Tomáš Paulík a Daniel Čurka. Všetkým účastníkom držíme palce.

w_MG_9647w_MG_9754

 

-ad-, Foto: T. Hudcovič

 

Populárne články