Connect with us

Novinky

Šachový turnaj Karola Slováka 2015 mal rekordnú účasť

Published

on

Reklama

Na tradičnom šachovom turnaji Karola Slováka sa stretlo 27. decembra rekordných 90 šachistov zo Slovenska, Čiech a Rakúska. V reprezentačných priestoroch Kúrie Mórica Beňovského vo Vrbovom turnaj slávnostne zahájila primátorka mesta Vrbové pani Ema Maggiová, ktorá odovzdala spomienkové predmety najmladšiemu a najstaršiemu účastníkovi turnaja – Andrejovi Zelenskému vo veku 7 rokov a 83-ročnému Jánovi Čuridlovi.

prvý traja

Reklama

Potom už hlavný rozhodca Jozef Chebeň odštartoval deväťkolový maratón šachových partií. Ôsmimi víťaznými partiami ovládol celý turnaj IM Lanč Alojz z Lokomotívy Trnava, keď prehral až v poslednom kole a prevzal si pohár pre víťaza turnaja. O jeden bod menej nazbieral druhý v poradí IM Zpěvák Pavel z ŠK Dubnica nad Váhom a rovnako aj tretí IM Peter Petrán z ŠK Slovan Bratislava. Zo šiestimi bodmi sa stala najúspešnejšou v ženskej kategórii Jana Zpěváková z Českej republiky, ktorá obsadila celkovo 12. miesto. Z domáceho oddielu ZŠK Vrbové sa najviac darilo Miroslavovi Blatnickému, so ziskom 5,5 bodu sa umiestnil na celkovo 20. mieste a Klub ŠK Kúpele Piešťany úspešne reprezentoval Peter Ábel, ktorý dosiahol na celkovo 7. miesto so ziskom 6,5 bodu.

turnaj

Reklama

Tento turnaj vyniká nielen kvalitným obsadením, ale aj priateľskou a sviatočnou atmosférou, ktorú tradične vždy spríjemní aj guláš od Jožka Matejíka. Týmto šachový oddiel ZŠK Vrbové ďakuje všetkým, vďaka ktorým sa toto výnimočné podujatie uskutočňuje: Mesto Vrbové, rodina Karola Slováka, Jozef Matejík, Peter Rakús, firma Chirosan s.r.o., Jozef Šuster, Kovospal Vrbové s.r.o., Nanotec s.r.o., Movak, Peter Majerník, František Tahotný a pohostinstvo BAJ. Viac informácií sa dočítate na webovej stránke stránke.

turnaj 3

turnaj 4

-Peter Podjavorinský-

 

Populárne články