Connect with us

Novinky

Rugby: Piešťanci vkročili do Respect Development ligy víťazstvom, RK Bratislava porazili 43:24

Published

on

Reklama

Rugby Union Club Piešťany odohral v nedeľu 30. októbra zápas prvého kola tohtoročnej Respect Development ligy. Na štadióne PFK Piešťany privítal minuloročného víťaza nižšej súťaže Rugby klub Bratislava. Naši v úvode zápasu síce dostali dve rýchle pätky, ale nepoložilo ich to, naopak svoj výkon postupne gradovali. Po polčasovom výsledku 17:15 nakoniec zvíťazili 43:24. Už v nedeľu 6. novembra čaká náš klub veľmi dôležitý 15´s zápas na štadióne Medveďov zo Žiliny.

DSC_0438_resize

Reklama

„Od úvodných minút nám dali hostia pocítiť, že aj tento rok si veria na zisk titulu. Po krátkej strate koncentrácie na začiatku zápasu sme inkasovali dve rýchle päťky na ktoré sme našťastie obratom dokázali reagovať, no stále sme sa doťahovali na nepríjemného súpera. Na konci prvého polčasu sme predviedli niekoľko pekných akcií, čím sme sa dostali po prvý krát v zápase do vedenia. Polčas skončil 17:15. Do druhého polčasu sme nastúpili s jasným cieľom dotiahnuť zápas do víťazného konca.

Tréner nás počas prestávky dostatočne motivoval, psychicky sme sa vzpružili a kompletne prevzali iniciatívu. Dominovali sme počas celého druhého dejstva. Nezaskočila nás ani žltá karta (10 minutové vylúčenie) jedného z našich rojníkov. Jednoducho sme sa bavili hrou, nebáli sme sa útočiť do fyzicky zdatnejších Bratislavčanov a takisto aj v mlynoch sme jednoznačne prehrávali svojho súpera. Konečné skóre sa po náročných osemdesiatich minutách zastavilo na 43:24 v náš prospech, čo nás veľmi teší, pretože úspešný štart do ligy je veľmi dôležitý. Podali sme sebavedomý výkon, na ktorom sa dá stavať aj v budúcnosti,“ povedal hrajúci manažér Rugby Union Clubu Piešťany Filip Kráľ.

Reklama

DSC_0236_resize

„Na chlapcov som veľmi hrdý. Priznám sa, že som si vychutnal celý zápas, ktorý mal tie správne parametre a atmosféru aký je pre rugby typický. So šiškou sme boli veľmi nebezpečný a každý náš útok zaváňal bodmi. Pri strate šišky sme sa automaticky sústredili na obranné vybiehanie z čoho bol súper mierne zaskočený a tak sa nám niekoľko krát podarilo získať šišku ráznym presingom. Naši chlapci majú potenciál, ale takisto ešte dlhú, dlhú cestu pred sebou. Ďakujeme súperovi, rozhodcom, hráčom, partnerom a v neposlednom rade fanúšikom za podporu. Nesmierne sa tešíme z vašho záujmu a energie, ktorú nám posielate. V nasledujúcom období sa sústredíme na nábor nových hráčov, resp. hráčiek, takže sa neváhajte k nám pridať na tréning každý utorok a štvrtok o 17:00 na PFK štadióne,“ vyjadri sa prezident RUC Piešťany Terry Purtona.

-Texta a foto: Rugby Union Club Piešťany-

Populárne články