Connect with us

Šport

Rugby: Košice majstrom 7´S, Piešťany vo finálovom turnaji štvrté

Published

on

Reklama

Bratislavské Čunovo bolo v sobotu 11. júna dejiskom finálového kola Majstrovstiev Slovenska 7´s – Memoriál Tonyho Puverle. Na turnaji sa zúčastnilo 5 mužstiev a bez porážky ním prešiel domáci tím Slovana, ktorý postavil na finálové kolo to najlepšie, čo mal k dispozícii, ale ani toto turnajové víťazstvo mu nepomohlo obsadiť lepšie ako konečné 3. miesto. Rugby Union Club Piešťany obsadil 4. miesto, pričom celkovo mu patrí 5. priečka. Štadión PFK navyše čaká počas nadchádzajúceho víkendu sústredenie sedmičkovej mužskej i ženskej reprezentácie, do ktorého sa zapoja aj naši rugbisti. 

Prvýkrát v sedemročnej histórii sa putovný pohár Tonyho Puverle sťahuje z Bratislavy, a to rovno do metropoly východu Košíc. Hráči RK Slávia Košice, ktorí počas celej sezóny podávali najvyrovnanejšie výkony a zaslúžene sa stali majstrami Slovenska v 7´s v ročníku 2015/16, aj keď na finálovom turnaji po dvoch prehrách obsadili až tretie miesto.

Reklama

Na druhom mieste v konečnej tabuľke, ako aj v Čunove, bol trnavský Spartak. Chlapcom v červeno-čiernom, ktorí dohrávali posledné kolá v oklieštenej zostave, to môže byť naozaj ľúto, keď už tretiu sezónu po sebe skončili na druhom mieste a už sa na nich pomaly hodí futbalové prirovnanie večne druhí. Za zmienku stojí aj sympatická a stále sa zlepšujúca hra mužstiev Žiliny a Piešťan, ktoré do svojich tímov zapájajú hráčov od juniorského veku a ich vzájomný súboj po dobrom výkone skončil spravodlivou remízou 5:5. Finálovým turnajom sme uzavreli túto, pre nás vydarenú, súťažnú sezónu, na reprezentačnej úrovni sa ešte predstavia naše družstvá mužov, žien a juniorov v lete na Majstrovstvách Európy.

Výsledky finálového kola:

Reklama

1. RC Slovan Bratislava – Žilina Bears RC 44:5

R.U.C. Piešťany – RK Slávia Košice 0:31

RC Spartak Trnava – 1. RC Slovan Bratislava 7:33

RK Slávia Košice – Žilina Bears RC 41:0

RC Spartak Trnava – R.U.C. Piešťany 31:12

1. RC Slovan Bratislava – RK Slávia Košice 21:14

Žilina Bears RC – R.U.C. Piešťany 5:5

RK Slávia Košice – RC Spartak Trnava 24:28

R.U.C. Piešťany – 1. RC Slovan Bratislava 12:22

RC Spartak Trnava – Žilina Bears RC 22:5

Konečná tabuľka v galérii.

-lt/Zdroj a foto: V.K, slovakrugby.sk-

Populárne články