Connect with us

Novinky

Piešťanskí „vznášadlári“ odštartovali sezónu 2016 prvým kolom Majstrovstiev Slovenska

Published

on

Reklama

Piešťanskí „vznášadlári“ zahájili počas uplynulého víkendu sezónu 2016 prvým kolom Majstrovstiev Slovenska na letisku Zábřeh, pri Ostrave v Českej republike. Podujatie zorganizoval Klub vodného motorizmu a vodných športov (KVMVŠ) Piešťany. Počasie bolo naozaj letné, a tak sa na štarte zišli všetci aktívni jazdci, nechýbal ani stály zahraničný hosť – Andrew Stelzhammer z Rakúska, ktorého sme mali možnosť vidieť minulý rok na Majstrovstvách Európy na Sĺňave. Nadšenie zo stretnutia bolo obrovské, a tak sa celý závod niesol v duchu priateľstva, športu a fair – play.

v9V sobotu jazdci absolvovali tréning a tri rozjazdy, v nedeľu tréning a jednu rozjazdu, nakoľko sa museli prispôsobiť programu parašutistov. Rozdelení boli do dvoch kubatúr: FJ + FN ( junior a dospelí začiatočníci) a F50 + FS ( motory s obsahom nad 500 cm3). Prvú z nich vyhral Vojtěch Hejna, druhé miesto obsadil Marián Monček, tretie Ladislav Baláž spolu s Martinom Šimánkom, piate Vladimír Hejna. Silnejšiu formulu vyhral Jaroslav Baláž mladší, na druhej priečke sa umiestnil Ivan Štefánik, na tretej Jaroslav Baláž starší a poradie uzatvoril Andrew Stelzhammer.

Reklama

v8

KVMVŠ Piešťany tento rok zorganizuje ešte dve kolá Majstrovstiev Slovenska. To najbližšie bude v Hlučíne, neďaleko Ostravy. Program ME pokračuje vo Švédsku a Nemecku. Jazdci majú teda ešte čas vyladiť motory a vznášadlá, aby nás mohli naďalej reprezentovať skvelými výsledkami. Držme im palce, aby sa im podarilo domov priniesť ďalšie pódiové umiestnenia.

Reklama

v10v5v12v7v11v6v4v3v1

-lt/Zdroj a foto: Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany-

Populárne články