Connect with us

Novinky

Kanoistika: Piešťanci na Nováckej Päťstovke úspešne, domov priniesli až 25 medailí

Published

on

Reklama

Vodáci z piešťanského klubu Kajak & Kanoe sa počas prvého júlového víkendu zúčastnili pretekov v rýchlostnej kanoistike pod názvom Novácka Päťstovka, kde si zmerali sily so svojimi rovesníkmi. Za horúceho sobotného počasia sa pretekalo na päťsto metrových tratiach vo veku od 13 rokov a pre tých mladších boli pripravené 2000 metrové trate v singlových a deblových disciplínach. I napriek tropickým teplotám sa im podarilo získať až 25 medailových umiestnení.

IMG_1932_resize

Reklama

Na 500 m trati si zlato vypádlovali Samuel Podhradský v K1 a Michal Jurčo s Danielom Rybanským v K2. Striebro patrilo Danielovi Rybanskému, Michalovi Jurčovi v K1, Romane Mikušovej s Marianou Petrušovou v K2 a Michalovi Polakovičovi s Istvánom Tothom v C2.
Bronz si z pretekov odniesla Nicol Šutovská, Romana Mikušová v K1, Patrícia Benková s Dominikou Girethovou a ViktóriiaŠebová s Romanou Prokešovou v K2.

Po nočnej búrke sa v nedeľu šprintovalo na 200 metrovej trati, kde si zlato vybojovali Samuel Podhradský a Michal Jurčo v K1. Striebro sa podarilo získať Danielovi Rybanskému v K1, Romane Mikušovej s Marianou Petrušovou v K2 a Michalovi Polakovičovi s Istvánom Tothom v C2. Bronzovú priečku obsadila Timea Henry a Romana Mikušová v K1, Patrícia Benková s Dominikou Girethovou v K2, Michal Lenický a Michal Polakovič v C1.

Reklama

IMG_1952_resizeIMG_1958_resizeIMG_1954_resize

Medzi tými najmladšími na 2000 metrovej trati sa najviac darilo Martinovi Bábikovi v K1, ktorý sa umiestnil na 3. a 4. mieste, Michalovi Zruttovi s Gabrielom Rudišinom v K2 získali krásne 3. miesto a na štvrtom mieste skončila Emelie Nošková v K1 na 2000 metrov a Michal Lenický v C1 na 500 metrov.

-Kajak & Kanoe Piešťany-

Populárne články