Connect with us

Novinky

Hokej v Piešťanoch bude oranžový, reprezentácia do 20 rokov sa sťahuje do Easton Arény

Published

on

Reklama

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodol v utorok 14. júna na svojom rokovaní o novom domovskom štadióne tímu HK Orange 20 – má sa ním stať piešťanská Easton Aréna. Klub slovenskej reprezentácie do 20 rokov sa tak sťahuje z bratislavského Ružinova a štadióna Vladimíra Dzurillu po deviatich rokoch a v Piešťanoch by mohli začať účinkovať už 1. augusta. Informáciu ako prvú priniesla Piešťany TV a pre náš portál ju potvrdil prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák. Fanúšikovia hokeja v našom meste tak určite neprídu o extraligové zápasy, ktorých by mohli mať v prípade účinkovania domáceho ŠHK 37, dokonca dvojnásobnú porciu. Okolo štartu havranov však nateraz visia viaceré otázniky. 

foto_32344_20151009_151545_small

Reklama

„Informácia ohľadom príchodu klubu HK Orange 20 do Piešťan je pravdivá, včera bolo ich presťahovanie schválené na výkonnom výbore Slovenského zväzu ľadového hokeja. Túto možnosť som zväzu odprezentoval na jeho predposlednom zasadnutí a som veľmi rád, že s ponukou napokon súhlasili. Zmluva síce ešte nie je podpísaná, ale ak sa nám podarí zrealizovať výmenu mantinelov v termíne, mohol by u nás klub začať pôsobiť od 1. augusta. S určitosťou viem zatiaľ povedať to, že príchod reprezentácie do dvadsať rokov bude pre Piešťany a náš hokejový klub určite prínosom,“ informoval prezident klubu ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák.

Hokejový klub Orange 20 vznikol v roku 2007 z iniciatívy Slovenského zväzu ľadového hokeja a jeho viceprezidenta Jána Filca, ktorý tak reagoval na neúspešné majstrovstvá sveta juniorov v ľadovom hokeji.  Piešťanskú Easton Arénu tak čaká približne dvadsať zápasov slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Momentálne mladíkov vedie Ernest Bokroš spolu so svojím asistentom Norbertom Javorčíkom.

Reklama

-lt/Zdroj: Piešťany TV/Foto: ŠHK 37 Piešťany – Laco Ďuračka-

Populárne články