Connect with us

Šport

Florbal: Piešťany porazili po vyrovnanom úvode Novú Dubnicu 9:3

Published

on

Reklama

Športová hala Gymnázia Pierra de Coubertina sa v sobotu 20. februára stala dejiskom dôležitého stretnutia o lepšie postavenie vo vyraďovacích bojoch 2. florbalovej ligy mužov. Domáci tím FBC Páv Piešťany narazil na Novú Dubnicu, ktorej naši v prvom vzájomnom zápase podľahli tesne 6:7. Vyrovnaný priebeh sa očakával aj teraz a dôležitým faktorom stretnutia bolo, kto strelí prvý gól a dostane sa tak do miernej výhody. Nakoniec sa to podarilo domácim zásluhou Pazderku už po štyroch minútach hry. Zápas mal naďalej vyrovnaný priebeh, ale Piešťancom sa po tretinách 3:1, 3:2 a 3:0 podarilo zvíťaziť 9:3.

Na konci prvej tretiny pridali domáci zásluhou kapitána Bugára ešte dva góly, na ktoré stihol po prihrávke od slovenského reprezentanta Bulka ešte do prestávky odpovedať hosťujúci Meliš. Hneď na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa od domáceho Schwarzbachera nešťastne do vinkla odrazila Bajzíkova strela a Dubničania boli opäť v hre. Svoje šance však nedokázali pretaviť do vyrovnania, keď domácich výrazne podržal brankár Drabant, a tak prišiel trest v podobe troch rýchlych gólov z piešťanských florbaliek a zrazu bolo v polovici stretnutia už 6:2. Hostia za tohto stavu vystriedali brankárov a získali aj možnosť presilovej hry po zákroku Kromholca na dubnického Blažeja, ktorú už po ôsmich sekundách využili zásluhou Janigu.

Reklama

Od tohto momentu však už domáci gólman zatiahol roletu a góly strieľali už len Piešťanci. Najprv Pazderka skompletizoval svoj hetrik a presadiť sa dokázali aj Jankech so Šerjenikom, ktorý upravil na konečných 9:3 v prospech domácich.

Výsledok síce vyznieva jasnou rečou v prospech domácich, ale Dubničania im boli počas celého zápasu vyrovnaným protivníkom, nedokázali však využiť svoje šance a stovka fandiacich divákov tak opäť videla víťazstvo svojich obľúbencov, ktorí sa navyše ako prvý tím v lige dokázal prehupnúť cez stovku presných zásahov do súperových sietí a sám inkasoval len 48 krát, čo je najmenej v lige.

Reklama

Ďalší zápas odohrajú Piešťanci doma v sobotu 27. februára o 18:00 s Púchovom, ktorému sa chcú revanšovať za prehru 4:5 a zároveň sa dostať aj na prvé miesto v tabuľke.

V aktuálnej sezóne Pávov trénersky vedie odchovanec a legiónar hrajúci v českej extralige Milan Kováč, ktorý sa zúčastňuje na domácich zápasoch a diktuje taktické pokyny. Jeho zásluhou majú Pávi jedinečnú príležitosť postúpiť do 1.ligy.

FBC Páv Piešťany – ŠK Victory Stars Nová Dubnica 9:3 (3:1, 3:2, 3:0)
Góly: Pazderka 3, Bugár 3, Kromholc, Jankech, Šerjenik – Meliš, Bajzík, Janiga

Zostava Piešťan: Drabant, Cabala – Kromholc, Bošanský, Pazderka, Schwarzbacher, Bugár, Lazarčík, Jankech, Beluský, Šerjenik, Hetteš, Drgoň, Fáber, Šintál, Daniš, Galbavý

Zostava Dubnice: Vaško, Kukla – Pšenák, Bulko, Šebík, Gregorík, Meliš, Kubaščík, Mi. Janiga, Blažej, Bajzík, Húdok, Káčer, Jelinek, Ma. Janiga

Matúš Kromholc Ilustr. foto: -th-

Populárne články