Connect with us

Kultúra

Súťaž: Koncert Pavla Hammela v Dome umenia

Published

on

Reklama

Koncert v Dome umenia sa uskutoční vo štvrtok 7. apríla o 19,00 h. a naši čitatalia majú možnosť získať dva lístky na jedinečný umelecký zážitok, ak sa zapoja do našej súťaže, ak odpovedia na jednoduchú otázku (v texte nižšie). Pred vystúpením ešte spevák a skladateľ i slávnostne otvorí výstavu svojich obrazov. 

Pavol Hammel sa na hudobnej scéne pohybuje už viac ako polstoročie a málokto poznamenal slovenskú i českú hudobnú scénu tak významne ako práve on. Začiatkom 60-tych rokov založil legendárnu skupinu Prúdy a postupne s ňou vydal nezabudnuteľné a do dnešných dní kritikou i fanúšikmi vysoko oceňované albumy Zvonky zvoňte, Zelená pošta, Na II.programe sna, Šľahačková princezná, Stretnutie s tichom, Čas malín a ďalšie. S Mariánom Vargom sa ako autori hudby podpísali aj pod prvý slovenský rockový muzikál Cyrano z predmestia.  Pavol Hammel je aj autorom hudby úspešného baletu pre Slovenské národné divadlo Everest. Amatérsky sa venuje aj výtvarnému umeniu a nie je prekvapením, že aj na tomto poli žne úspechy a vystavuje pravidelne doma aj v zahraničí. Momentálne sa venuje aj promotérskej činnosti a je spolumajiteľom úspešnej umeleckej agentúry.

Reklama

No v pamäti väčšiny z nás sa, napriek šírke záberu jeho činností,  pri vyslovení mena Pavol Hammel okamžite rozozvučia hity ako Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električka, Mladosť, Kamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ či Učiteľka tanca. Sú dokladom toho, že Pavol Hammel bol vždy tvorcom pesničiek, ktoré sa zapísali do zlatého fondu slovenskej populárnej hudby. A zostal ním dodnes.

https://youtu.be/BEKbhxEz8z4

Reklama

S úplne novými piesňami z nedávno vydaného albumu, na ktorom sa textársky podieľali Kamil Peteraj, Milan Lasica a Vlado Slivka, ale aj s pesničkami, ktoré sám radí medzi „Best of“, sa Pavol Hammel predstaví aj na plánovanej koncertnej šnúre. Na koncertoch ho bude doprevádzať kapela zložená z vynikajúcich a Hammelovi hudobne blízkych muzikantov v obsadení : Juraj Burian – gitary, Petr Tichý – kontrabas, Vítek Pospíšil – klávesy, Michal Pajdiak – bicie a ako špeciálny hosť sa turné zúčastní aj Andrea Zimányiová – spev.

Súťažná otázka: Ako sa volá najnovší album Pavla Hammela?

Odpovede posielajte do 31. marca na našu e-mailovú adresu: redakcia@pnky.sk, do predmetu napíšte Súťaž, do textu okem odpovede uveďte aj svoje plné meno, miesto bydliska (Piešťany, Banka a pod.) a telefonický kontakt. Ďakujeme za Váš záujem.

-red-

Populárne články