Connect with us

Kultúra

Piešťanci mali žúr na Lide

Published

on

Reklama

„Niečo podobné by mohlo byť na Lide každý víkend,“ zhodnotil jeden z účastníkov Lidožúru ešte pred vyvrcholením tohto podujatia. Horúca letná noc, rieka Váh, posedenie uprostred prírody a zároveň v centre mesta vytvárali atmosféru, ktorú by chcel každý zažívať častejšie. Dobrá hudba a stretnutia s priateľmi boli ďalšou prednosťou celodennej akcie, ktorú si aktívni Piešťanci zorganizovali sami.

[singlepic id=44418 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

O zábavu bolo postarané už od rána. Uprostred prírody si mohol každý zahrať stolný tenis aj bedminton. Deti sa učili pracovať s hlinou v tvorivej dielni, ktorú pre ne pripravilo Centrum voľného času Ahoj a vyskúšali si aj streľbu zo vzduchovky. V podvečer predviedli svoje akrobatické triky chalani z Pro Street Teamu a v prestávke medzi koncertami zabávali nadšené publikum Heroes so svojou tanečnou show.

Reklama

REKLAMA

bike-centrum

Ešte pred zotmením publikum dobre naladila punková kapela Problem z Martina. Nasledovali víťazi RadioHead awards Zlokot, ktorí si prišli do Piešťan vychovať novú generáciu fanúšikov. Na ich hudbu totiž tancovali najmä deti. Vrcholom podujatia bol koncert dvojice Longital, v závere ktorého pustili účastníci Lidožúru po hladine Váhu desiatky lampiónov šťastia.

„Je skvelé keď ľudia zoberú iniciatívu do vlastných rúk a vytvoria si podujatie presne podľa vlastných predstáv,“ zhodnotil Jozef Malík z Pro Civitate a vyzdvihol úsilie Petra Sedláčika a dobrovoľníkov z iniciatívy Chyť sa roboty. Práve vďaka ich odhodlanosti sa totiž Lidožúr uskutočnil.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ekYMeNRI4SY[/youtube]

[nggallery id=2362]

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Hudcovič, Martin Palkovič

Populárne články