Connect with us

Kultúra

Park Foto oslávi desať rokov

Published

on

Reklama

Obľúbená výstava fotografií na sieťach v plenéri mestského parku oslávi svoje okrúhle výročie. Desiaty ročník festivalu kreatívnej fotografie sa už tradične bude konať počas uzatvárania letnej kúpeľnej sezóny, čiže súčasne s kvetinovým korzom Victoria Regia. Tento rok termín padol na sobotu 19. septembra.

Spolocna-640x427Minuloročného Park Fota, ktoré organizujú nadšenci fotografie, združení v Piešťanskom fotoklube, sa zúčastnilo 74 autorov s viac ako šesťsto dielami. Najvzdialenejším účastníkom bola americká fotografka Emily Clark, okrem nej si výstavu nenechali ujsť i autori z Nemecka, Švajčiarska a prezentovalo sa i široké okolie Počasie organizátorom prialo a prilákalo do mestského parku množstvo návštevníkov, ktorí mohli pripnutím štipca oceniť fotografiu. Na záver zúčastnení svoje drevené kolíky venovali ďalším dielam. Ocenenie si potom ako zvyčajne odniesli fotografi s najväčším počtom štipcov.

Reklama

 

V kategórií detí získala prvé miesto a spolu 321 štipcov Klaudia Ivanovičová z Veľkého Orvišťa (Piešťanský fotoklub).  Medzi dospelými vyhral Vladimir Chrenko z Fotoklubu Iris Trnava s najvyšším počtom 338 štipcov, ocenenie od odbornej poroty z radov fotografov si odniesla Bratislavčanka Jana Sedláková.

Reklama

 

parkfoto-red-, foto: P. Seitler, T. Hudcovič

Populárne články