Connect with us

Kultúra

Na Vrbovských vetroch aj nočný a denný ohňostroj

Published

on

Reklama

V dňoch 1. až 7. júla sa vo Vrbovom uskutoční už 7. ročník hudobno-recesistického festivalu Vrbovské Vetry. Tak ako po minulé roky pozvali organizátori známe mená domácej a českej rockovej aj nezávislej scény. Ani tentoraz nebude chýbať letné kino, besedy, či divadlo. Podujatie sa tradične nesie v duchu jedinečného humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak.

[singlepic id=32786 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Od pondelka do štvrtka sa budú v centre Vrbového premietať kvalitné filmy z retro autobusu Bažant kinematograf, pred ktorými sa uskutočnia hudobné vystúpenia a besedy. Za všetky spomeňme aspoň besedu Pod Lampou s Jurajom Kušnierikom a herečkou Zuzanou Kronerovou, či koncert Vrbovských Víťazov, ktorí predstavia niekoľko noviniek, napríklad nový nástroj: hudobno-militaristický hybrid prezývaný pancierová past, základného tónu A a ráže 110 mm. Zaujímavou vsuvkou budú určite aj hasičské preteky a piatkový večer uzavrie Dyvallo spod šikmej veže s hrou Sprisahanie.

Reklama

Hlavný festivalový večer v sobotu 6. júla sa bude niesť  v duchu noviniek. Väčšina interpretov má festivale premiéru a členovia kapiel Karpatské Chrbáty, Chikilikitua,Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa, ktoré hrávali každý rok, vystúpia tentokrát v rámci hudobno-zábavného programu Vetrovarieté. Ten pripravili špeciálne len pre Vrbovské Vetry.

Z kapiel, ktoré zahrajú v sobotu určite potešia David Koller, Zóna A, Mňága a Ždorp, Abraxas, Para, Korben Dallas a Živé kvety. Oživením bude aj alternatívna podoba folklóru od Družiny, či ska od Fuera Fondo.

Braňo Jobus pokrstí nový album svojho sólového projektu Abusus aj najnovšiu knihu Ako muflón Ancijáš sľub dodržal. Samozrejmosťou sú vtipné vsuvky z dielne multiorganizácie KRIAK. Popri klasických disciplínach ako Dostihy na húpacích koňoch či Formula 0, prebehnú aj novinky ako Lov na vrbovské endemity alebo prvá recitácia básne z playbacku v histórií ľudstva.

Môžeme sa tešiť aj na denný a nočný ohňostroj či vyhliadkové lety vrtuľníkom. Pre prípad búrky je k dispozícii krytá tribúna s dostatočnou kapacitou pre všetkých účastníkov festivalu, ktorých bude zabávať gajdošská muzika a Braňo Jobus so svojim legendárnym megafónom.

V nedeľu festival ukončí každoročná Upratéka s neopakovateľnou atmosférou a výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa. A to všetko samozrejme pod záštitou samotného Preccedu Húpacého Kona!

Program 1-5. júla pred DK Vrbové o 20.00 h

Pondelok 1. júla –  Beseda o knihách Dado Nagy, Branislav Jobus (Abusus), Peter Remiš (Slniečko), Letné kino Bažant kinematograf: Viditeľný test

Utorok  2. júla Beseda Pod vrbovskou  lampou, moderuje: Juraj Kušnierik hosť: Zuzana Kronerová, Letné kino Bažant kinematograf: Samotári

Streda 3. júla – Janka Juríčková, Janko Prievozník a hostia, fantastická operná speváčka a úžasný hráč vážnej hudby na kontrabas a ich hostia rodáci z Vrbového, Letné kino Bažant kinematograf: Lóve

Štvrtok 4. júla – Vrbovskí Víťazi, Letné kino Bažant kinematograf: Polski film

Piatok 5. júla – Dyvallo z pod šikmej veže 20:00 v DK: Sprisahanie

Sobota 6. júla – David Koller, Mňága a Ždorp, Abraxas, Para, Zóna A, Fuera Fondo, Živé kvety, Družina, Korben Dallas, Abusus, Vetrovarieté

Fotogaléria: Vrbovské vetry 2013

Text: Tlačová správa Foto: Martin Hesko

REKLAMA

bkk

 

Populárne články