Connect with us

Kultúra

Krásy Prahy priblížia fotografie Karola Kállaya

Published

on

Reklama

Máte radi magickú krásu českej metropoly? Dom umenia pripravil v rámci 18. ročníka Piešťanského rendezvous výstavu fotografií Karola Kállaya s názvom Franz Kafka a Praha. Vernisáž sa uskutoční 10. novembra o 17.00 hod.

Franz Kafka sa radí k najvýznamnejším prozaikom svetovej literatúry 20. storočia. S krátkym životom židovského spisovateľa Franza Kafku sa čarovné historické mesto na Vltave spája takpovediac od kolísky až po hrob.

Reklama

Výstava fotografií má ambíciu predstaviť verejnosti pražský svet Franza Kafku videný objektívom fotografa Karola Kállaya. Slovenský umelec vydal súbor fotografií o Kafkovej Prahe po desaťročiach náročnej, no aj veľmi vďačnej práce. Výstava sa prezentuje ako pravý stredoeurópsky fenomén – svet židovského literáta píšuceho po nemecky v českom veľkomeste videný očami slovenského fotografa.

Výstava sa začína vernisážou 10. novembra o 17.00 hod. a potrvá do 22. januára 2017. Výstavné priestory sú otvorené od utorka do piatku v čase od 14.00 do 17.00 hod. a v sobotu a nedeľu od 14.00 do 18.00 hod.

Reklama

-vv-

Populárne články