Connect with us

Aktuality

Hotelová akadémia oslávila sedemdesiatku pompézne, nechýbala Lúčnica či Adam Ďurica

Published

on

Reklama

V piatok 7. októbra o 18.00 hod. sa pri príležitosti 70. výročia založenia Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Piešťany uskutočnila Veľká stretávka hotelákov. Po oficiálnom programe v Dome umenia sa publikum presunulo do samotnej školy. 

IMG_6512

Reklama

 

Založenie hotelovej školy sa pripravovalo už v období Slovenského štátu. O jej zriadenie sa významnou mierou pričinil bývalý generálny riaditeľ piešťanských kúpeľov Ľudovít Winter. V roku 1946 sa rozbehli prípravné práce, pričom vyučovať sa začalo v školskom roku 1946/1947. V tom čase šlo o jedinú školu svojho druhu na Slovensku.

Reklama

IMG_6534

Na stretnutie v Dome umenia prišlo asi 600 bývalých žiakov. Program odštartovalo prezentačné video školy. Okrem primátora mesta Piešťany Miloša Tamajku, župana Trnavského kraja Tibora Mikuša a riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča sa obecenstvu prihovorili aj bývalí študenti či zamestnanci školy. Programom sprevádzali Přemysl Boublík a Karin Olasová.

IMG_6705

Spevák a hudobník Adam Ďurica zaspieval a na gitare zahral dve skladby. Tanečníci a tanečnice z umeleckého súboru Lúčnica svojim umením zaplnili celú šír pódia. Žiaci Základnej umeleckej školy Piešťany zahrali krátku scénku zo 40. rokov, v ktorej priblížili založenie školy Ľudovítom Winterom. Počas večera získal riaditeľ Ladislav Blaškovič viacero ocenení, a to aj z rúk župana, ktorý si spoluprácu s akadémiou pochvaľuje.

IMG_6815

Program pokračoval v areáli hotelovej akadémie. Pre pozvaných hostí bola pripravená slávnostná recepcia. Vyblýskané podnosy ponúkali rozmanité zákusky, šaláty či pochúťky z mäsa. Bolo to veľmi náročné. Túto aktivitu pripravovalo viacero tímov. Venovali sa kultúrnemu programu, gastronomickej časti či príprave bulletinu. Všetko sme robili vo vlastnej réžii,” povedal riaditeľ Ladislav Blaškovič.

IMG_6985

V súčasnosti počet záujemcov o štúdium na akadémii dvojnásobne prevyšuje počet voľných miest. „Moja vízia je stále napredovať. Cieľ zostáva nezmenený – vychovať budúcich odborníkov,” dodal Blaškovič.

Atmosféru podujatia vám priblíži fotogaléria.

-vv-

 

Populárne články