Connect with us

Novinky

Zohnová: Doháňanie straty nás stálo veľa síl, nesmie sa to opakovať

Published

on

Reklama

Presne na týždeň sa Čajky s Ružomberkom stretli v Diplomat aréne, tentoraz však zápas nedopadol podľa ich predstáv. Hráčky Piešťan opäť ukázali charakter, keď v poslednej štvrtine dokázali vyrovnať, v predĺžení im však chýbal kúsok šťastia a prehrali 82:84. Najbližší zápas odohrajú v sobotu 3. februára na pôde tímu GOOD ANGELS Košice.

Reklama

V tíme Čajok zavládlo tesne po zápase sklamanie. Vzhľadom na vývoj zápasu v troch štvrtinách ich však môže tešiť aspoň to, že sa za nepriaznivého stavu po tretej časti nevzdali a dokázali dostať zápas do predĺženia. K najlepším hráčkam Piešťan v zápase patrila česká legionárka Kateřina Zohnová, ktorá priebeh zápasu zhodnotila nasledovne: „Vedeli sme, že do toho pôjdu od začiatku. Úvod stretnutia nám ušiel, nehrali sme dostatočne agresívne. Potom sme celý zápas doháňali stratu, čo nás stálo veľa síl. So šťastím v závere sme dokázali zápas dostať do predĺženia. Tam sme opäť porobili zbytočné chyby, čo Ružomberok využil a nás to stálo víťazstvo.“

Piešťanky si pred stretnutím boli dobre vedomé aktuálnej sily ružomberského tímu a chceli produktívne individuality Ellenbergovú a Walkerovú eliminovať. To sa im však vôbec nepodarilo. „Vedeli sme, že Ružomberok sa opiera o výkony dvoch Američaniek a dôkladne sme sa na ne pripravovali. Na palubovke sme si s nimi nevedeli rady a dali nám zbytočne veľa bodov. To sa už v ďalších zápasoch nesmie opakovať. Takisto nám v závere chýbal trošku kľud vo vypätých situáciách. To sa nám v poslednej dobe príliš nedarí,“ skonštatovala Kateřina Zohnová.

V nadstavbovej časti sa Čajky stretnú s Ružomberkom ešte jedenkrát. Dá sa však predpokladať, že na seba narazia aj v semifinále play-off extraligy, ktoré bude tento rok enormne vyrovnané a veľmi zaujímavé.

Reklama

„Myslím, že v ďalších zápasoch už to nebude o špeciálnej príprave na súpera. Bude to o eliminovaní chýb a úspešnejší bude ten tím, ktorý ich urobí menej,“ povedala Zohnová.

Tréneri v sobotnom stretnutí nemohli naplno využiť mladú pivotku Rebeku Mikulášikovú, ktorej dôraz pod košom v určitých fázach hry Čajkám chýbal. 18-ročnú reprezentantku trápil pár dní pred stretnutím opuch operovaného kolena, neabsolvovala tréning a hoci sa jej stav v deň zápasu trochu zlepšil, tréneri ju pre istotu šetrili a odohrala len 13 minút.

-Piešťanské Čajky-

Populárne články