Connect with us

Šport

Zmeny v piešťanskom hokeji

Published

on

Reklama

Milan Klement, ktorý priviedol našich hokejistov k dvom štvrtým miestam v slovenskej extralige, nebude v nasledujúcej sezóne trénovať ani piešťanskú mládež. Dostal ponuku z ruského Sachalinu. Extraligový tím opúšťajú hráči Peter Gula, Filip Martinec a Jakub Makovský, ktorí sa doteraz s „havranmi“ pripravovali na nasledujúcu sezónu.

fanusikovai shk

Reklama

Do Piešťan sa však vráti Matúš Rais. Hokejista, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil aj v Nitre, skúšal šťastie v kazaškom Sarjarka Karaganda. Vedenie tohto klubu mu však po skúšobnej dobe zmluvu neponúklo a tak sa vracia späť do Piešťan. S hráčmi ŠHK 37 začne trénovať v pondelok 18. augusta. Víkendového turnaja v Martine sa teda ešte nezúčastní.

K našim hráčom sa pripojil aj odchovanec piešťanského hokeja Tomáš Klempa, ktorý doteraz rozvíjal svoj talent v zámorí. Skóroval už v prípravnom zápase s Hodonínom a domáci fanúšikovia mu môžu držať palce aj v na turnaji v Martine.

Reklama

Nízky počet hráčov je podľa vedenia klubu dôvodom, prečo nebudú mať Piešťany v nasledujúcej sezóne juniorský tím. Niekoľko mladých hokejistov kvôli práci, škole alebo zdravotným problémom s týmto športom skončilo, pre ostatných hľadá klub nové pôsobiská. V blízkej budúcnosti však chce juniorku obnoviť. Jej základom majú byť hráči súčasného dorastu.

(red)

Populárne články