Connect with us

Šport

Zhrnutie sezóny v Motorsport Club Piešťany

Published

on

Reklama

Počas roku 2011 šestica jazdcov Motorsport Clubu Piešťany zaznamenala dohromady 71 štartov v pretekch, v ktorých dosiahli množstvo výborných výsledkov. Suma-sumárum zo spomínaného počtu štartov skončili naši 34-krát na stupňoch víťazov, z čoho bolo 10 prvých, 5 druhých a 19 tretích miest. V rámci svojich kategórii, v celkovom hodnotení sezóny 2011, skončili v prvej trojke všetci šiesti . Konkrétne, tretie miesta obsadili Tomáš Komár v slalomárskej S2-1600, Alenka Vavrincová v slalomárskej Dámskej trofeji, rallysti Tomáš Vrábel – Pavol Michalec v A1-1400, v Minirally Cupe a Daniel Summer v KZ-Open 125, v Open Cupe. Vicemajsterkou v opencupových Rotaxoch Max sa stala Timea Glossová a majstrom v triede T-1600, kopcového TatryDonau Cupu, sa stal Martin Pikus. Skrátený prehľad účinkovania našich jazdcov, v jednotlivých seriáloch, si môžete prečítať nižšie.
[singlepic id=22665 w=480 h=360 float=center]

Open Cup
V motokárovom seriáli Open Cup sme mali dvoch zástupcov a to Daniela Summera, jazdiaceho na ráme Maranello s motorom TM, v kategórii KZ-Open a Timeu Glossovú s rámom CRG, motorom Rotax, v kategórii Rotax Max. Glossová absolvovala všetky preteky okrem nie príliš šťastne zorganizovaného podujatia v nitrianskom Agrokomplexe, počas Autosalónu. Z ôsmych účastí stála na stupňoch víťazov päťkrát, z toho raz dokonca zvíťazila. Dobrými výkonmi počas celej sezóny si tak vyjazdila zaslúžené druhé miesto, so ziskom 266 bodov. Za dobrú môže považovať sezónu aj Daniel Summer, ktorý odjazdil rovnako všetkých osem pretekov, no v jednom ho zradila technika a body si z neho neodniesol. V ostatných siedmych sa postavil na stupne víťazov štyrikrát a dohromady nazbieral 199 bodov. Tie mu stačili na zisk tretieho miesta.
[singlepic id=22660 w=480 h=360 float=center]

Reklama

AZ Pneu Autoslalom
Autoslalomu sa zúčastňoval Tomáš Komár, na Honde CRX a Honde Civic VTEC, Alenka Vavrincová na Honde Civic VTEC a Martin Pikus na Honde Civic VTi a Civic VTEC. Komár sa zúčastnil všetkých 10 závodov sezóny, na stupne víťazov sa prebojoval štyrikrát a v ďalších štyroch prípadoch mu „bedňa“ ušla len o kúsok. Dohromady nazbieral 86 bodov a v kategórii S2-1600 skončil celkovo tretí. Komár bol v tomto roku aj držitelom licencie SAMŠ a v Majstrovstvách SR obsadil celkové štvrté miesto. Vavrincová mala dobrý predovšetkým stred sezóny, keď skončila v prvej trojke štyrikrát za sebou.  Posledné tri preteky síce nedopadli podľa predstáv, no napokon jej 87 bodov stačilo na tretie  miesto. Na druhé miesto jej chýbali iba 3 body, ktoré mohla získať v poslednom preteku sezóny, ak by bola o 0,765  sekundy rýchlejšia. Pikus sa tento rok zúčastnil iba troch pretekov Autoslalomu a odniesol si piate miesto z Trenčína v S2-1600 a tretie a piate z Piešťan v silnejšej SS2-1600.
[singlepic id=22672 w=480 h=360 float=center]

Minirally Cup
Kompletného seriálu MRC sa premiérovo zúčastnila posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec, na Daihatsu Charade 4×4. Auto bolo zaradené do kvalitne obsadenej kategórie A1-1400. Posádka v premiérovej sezóne získala množstvo skúseností, od príjemných v podobe víťazstva až po menej príjemné, keď skončili s autom na streche. Všetkým ale prešli a na záver sezóny sa môžu radovať z výborného tretieho miesta, ktoré sa im podarilo vybojovať až v poslednom preteku sezóny. Spolu sa im teda v siedmych pretekoch podarilo dostať sa na „bedňu“ trikrát, pričom v predposlednom preteku sezóny si pripísali aj svoje premiérové víťazstvo.
[singlepic id=22675 w=480 h=360 float=center]

Reklama

TatryDonau Cup
Seriál TDC si v tomto roku prešiel mnohými nepríjemnosťami, či už v podobe odchodu zakladateľa J.Studeniča z funkcie promotéra, tragickej nehody mladého pretekára, či zrušením niekoľkých pretekov z dôvodu neochoty SAMŠu vydať povolenie na usporiadanie preteku, alebo vnútornými rozpormi medzi organizátormi. Cez to všetko sa ale podarilo zorganizovať šesť dvojpretekov, z ktorých sme mali účasť na štyroch, pričom jeden sme aj pomáhali zorganizovať. Suverénne si počínal najmä Martin Pikus, na Honde Civic VTi, ktorý premenil osem štartov na 5 víťazstiev a 3 druhé miesta a suverénne sa tak stal majstrom kategórie T-1600. O niečo slabšie si viedol Tomáš Komár, na Honde CRX, keď hneď v prvom preteku zničil motor. Neskôr štartoval len v troch pretekoch, z ktorých si odniesol dve tretie a jedno druhé miesto.
[singlepic id=22662 w=480 h=360 float=center]

Moravský pohár/Majstrovstvá SR
Moravský pohár sa svojho času spojil s Majstrovstvami SR a ako veľmi dobre organizovaný seriál začal lákať stále viac profesionálnych jazdcov, zúčastňujúcich sa aj na renomovaných, medzinárodných podujatiach. Narastajúca konkurencia stále viac zťažuje lepšie umiestnenie, čo pocítili aj naši pretekári. Daniel Summer, ani Timea Glossová nedokázali počas sezóny dosiahnuť na stupne víťazov. Summer bol so svojím Maranellom zaradený do MSR, kategórie ICC+KZ2, kde odjazdil 4 preteky, získal 113 bodov a obsadil 6.miesto. V sezóne 2011 sa rozhodol neabsolvovať preteky v Čechách a zúčastnil sa iba troch domácich a jedného rakúskeho. Glossová na CRG mala účasť pestrejšiu, keď vynechala iba pretek v Českej Lípe. Do bodovania Moravského pohára si pripísala 153 bodov, ktoré v silnej a početnej konkurencii stačili iba na 7.miesto.
[singlepic id=22668 w=480 h=360 float=center]

Autor: TK

[nggallery id=1262]

Populárne články