Connect with us

Novinky

Železní muži i ženy zdolajú 226 km v Piešťanoch a okolí už v sobotu

Published

on

Reklama

Pretekári zo štrnástich krajín sa postavia na štart Slovakman 226, ktorý sa uskutoční už po sedemnásty raz. Štart je naplánovaný na 7:00 h. Súťažiacich čaká 3,8 km plávania, 180 km na bicykli a na záver maratón. Štartovať bude aj legendárny Petr Vabroušek.

Slovakman ponúka aj takéto pohľady

Lodenica opäť ožije triatlonom. Slovakman 226 je majstrovstvami Slovenska v dlhom triatlone a súčasťou Českého pohára v dlhom triatlone, ako aj Československého pohára. Pretekárov odštartuje tradične výstrel z dela a čaká ich plávanie vo vodách Váhu. Následne sa vydajú na cyklistickú časť, kedy absolvujú okruhy medzi Piešťanmi a Červeníkom. Na záver si užijú maratón medzi Lodenicou a Mestským parkom. Pobežia tiež po nábreží Váhu a okolo Barlolámača, pričom okruh absolvujú šesťkrát.

Reklama

Na štart sa postaví 170 pretekárov zo štrnástich krajín. Najvzdialenejší pretekár pochádza z Japonska, najbližšie to budú mať samozrejme domáci Piešťanci. Pretekať bude opäť aj legendárny Petr Vabroušek, ktorém budú konkurovať jeho krajania Lukáš Slatinský a David Jílek. Zo Slovákov je prihlásený obhajca titulu Michal Holub a nebude chýbať ani Martin Baláž, ktorý doteraz nevynechal žiaden ročník Slovakmanu. Medzi ženami sa očakáva víťazstvo Češky Simony Křivánkovej, ktorá bude chcieť vylepšiť traťový rekord.

Pretekať budú aj štafety. Celkovo je ich zatiaľ prihlásených 27, čo predstavuje ďalších približne 120 pretekárov na tratiach.

Reklama

Pripravte sa na dopravné obmedzenia

Obyvateľov i návštevníkov Piešťan čakajú v súvislosti so Slovakmanom 226 dopravné obmedzenia. Cesta od od mostíka cez Dubovú po Lodenicu bude uzatvorená od 7.30 do 16.00 h. Na Lodenicu sa bude dať dostať jednosmerkou z Floreátu popri Váhu, ktorá bude v čase uzávierky obojsmerná a doprava bude riadená organizátormi. Na bežeckej trati nie sú uzávierky, križovatky chodníkov budú riadiť organizátori. Tí zároven žiadajú o spolupatričnosť a opatrnosť všetkých používateľov komunikácií.

-red-/TS Slovakman 226

 

Populárne články