Connect with us

Novinky

Z karantény na tréning do Piešťan. Vodná slalomárka Eliška Mintálová sa pripravuje ako sa dá

Published

on

Reklama

Slovenská kajakárka na divokej vode Eliška Mintálová počas veľkonočných sviatkov trénovala na Váhu v Piešťanoch. Rieka v našom meste má síce ďaleko od dravého kanála, ale keďže oba slovenské v Čunove i v Liptovskom Mikuláši sú momentálne pre pandémiu koronavírusu zatvorené, využila aspoň možnosť trénovať na vode. „Parťáka“ jej robil len jej priateľ Piešťanec Tomáš Kačic. Partnerský vzťah s bývalým rýchlostným kanoistom bol  jedným z dôvodov, prečo si vybrala na tréning aktuálne Piešťany.

Mladá športovkyňa sa stala slovenskou Kajakárkou roka 2019 v slalome, keď vlani na viacerých podujatiach bojovala o popredné miesta vo finále jednotlivých pretekov. Na Majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov vo vodnom slalome sezónu vyšperkovala bronzovou medailou. Pre Slovensko sa jej podarilo vlani  vybojovať tiež miestenku na olympiádu. O účasti na nej sa malo definitívne rozhodovať v máji na majstrovstvách Európy v Londýne, avšak vzhľadom na aktuálnu situáciu vo svete sa čaká na definitívne rozhodnutie vodnoslalomárskych predstaviteľov, ktorí majú povedať ako ďalej.

Reklama

Eliška stihla tento rok spolu so slovenským reprezentačným výberom sústredenie v Austrálii. Po návrate na Slovensko v prvej polovici marca však musela do povinnej štrnásťdňovej domácej karantény. „Je to zvláštne obdobie, keď nemôžeme trénovať ako za normálnych okolností. Kanál v Čunove aj v Liptovskom Mikuláši je zatvorený, tak sa každý pripravujeme ako sa dá. Ja momentálne v Piešťanoch na Váhu trénujem rôzne techniky záberov a otočiek, ale taktiež jazdím dlhšie vytrvalostné úseky, či kratšie šprinty podľa pokynov trénera. Dopĺňam to behom, bicyklom, požičala som si tiež činky, a tak sa snažím udržať sa v kondícii,“ priblížila E. Mintálová.

S pomocou priateľa zvládla i vratký rýchlostný kajak

Sympatická reprezentantka si v Piešťanoch vyskúšala pre spestrenie i rýchlostný kajak, ktorý je ďaleko vratkejší ako loď na divokú vodu. Keďže je stále chladno na kúpanie, pomáhal jej pri tom je priateľ Tomáš Kačic, ktorý sa na rýchlostnej kanoistike na Sĺňave venoval dlhé roky. Na oplátku si zase on sadol do slalomárskej lode a zajazdili si spoločne. „No je to úplne iný pocit, kým v našom kajaku robíme všetko pre to, aby sa loď nenakláňala a išla rovno, tu je to práve o náklonoch,“ skonštatoval T. Kačic.

Reklama

Ako to počas tréningu príjemného páru na Váhu vyzeralo sa môžete pozrieť v našom videu a vo fotogalérii:

Text a foto: -th-

Populárne články