Connect with us

Šport

Wakeskaterka Zuzana Vráblová si splnila sen

Published

on

Reklama

Slovenská wakeskaterka Zuzana Vráblová si splnila sen. V Brazílii jazdila v lagúnach obklopených piesočnými dunami. Krásne miesta s ešte krajšími vodnými plochami hľadá po celom svete.

Reklama

Národný park Lençóis Maranhenses sa nachádza v regióne Maranhao v severovýchodnej Brazílii a rozkladá sa na území veľkom až 155 000 hektárov. Lokalita je špecifická prírodným unikátom, aký nenájdete inde na svete. Miesto, ktoré na prvý pohľad vyzerá ako púšť, v skutočnosti púšťou nie je. Ročne tu totiž spadne okolo 1200 mm zrážok, ktoré v období dažďov vytvoria medzi nekonečnými bielymi piesočnými dunami priezračné lagúny.

Práve azúrové lagúny Zuzanu nadchli až tak, že ich nevedela dostať z hlavy a nechcela sa vzdať myšlienky, že by si na tomto mieste raz mohla zajazdiť. Projekt sa stal skutočnosťou, k Zuzke sa pridal aj americký wakeskater Brian Grubb a z brazílskeho raja si teraz môžete pozrieť toto parádne.

Reklama

„Najväčším zážitkom bolo jednoznačne uvedomenie si, že som na mieste, na ktoré som sa dovtedy pozerala iba cez obrazovku svojho počítača alebo telefónu a snívala o ňom. A teraz som tam zrazu bola a mala možnosť robiť to, čo ma baví najviac – wakeskating. Vážim si to, že tam s nami bola skvelá crew a že sa ku nám pridal aj Brian. Takéto veci sa bežne nedejú a ja som za to najviac vďačná,“ povedala  Zuzana Vráblová.

Podmienky boli náročné, ale vďaka tímu sa akcia v Brazílii vydarila

Okrem nádherného prírodného unikátu, jazdenia a vydarených trikov bol tento projekt aj veľkým dobrodružstvom: „Od príletu do mestečka Sao Luis (bolo najbližšie k parku a to bola asi 5-hodinová cesta autom) už nikto, ale absolútne nikto, nerozprával po anglicky. To bola počas celého projektu pre nás veľká výzva! Jedlo sme si nevyberali, ale jedli sme čo nám dali – takže sme mali každý deň krevety. Každodenná cesta do lokality trvala dve hodiny a vyčerpala nás tak, že sme si nevedeli predstaviť, že máme ešte jazdiť. Niekedy sme mali skutočne náročné podmienky na jazdenie, ale so super kolektívom sme to dali. A o to väčšie potešenie som mala z každého ustáteho triku,“ hodnotí natáčanie v Lençóis Maranhenses naša najlepšia wakeskaterka.

Jednu výnimočnú lokalitu si Zuzka vo svojom zozname môže už odškrtnúť. Snívať však neprestáva a už má v hlave ďalšie nápady: „Havasu Falls v Grand Canyon v Arizone, Jiuzhaigou National Park v Číne alebo aj Blue Lagoon Geothermal Spa na Islande. Pozrieť sa na tieto miesta by bol zážitok!“

 

TS Red Bull  Foto: Daniel Deak Bardos / Red Bull Content Pool

Populárne články