Connect with us

Novinky

Vznášadlá: Jaroslav Baláž na majstrovstvách sveta druhý

Published

on

Reklama

Začiatkom septembra sa konali v nemeckom Saalburgu Majstrovstvá sveta vznášadiel, ktoré sú organizované každý druhý rok krajinou, ktorá je odsúhlasená Svetovou vznášadlovou federáciou. Napriek tomu, že malo byť podujatie pôvodne organizované v Číne v provincii Shanxi, kvôli problémom bolo presunuté na známe miesto v nemeckej oblasti Thüringen v meste Saalburg na priehrade Bleiloch.

Jaroslav Baláž Foto: Team Kohl

Slovensko malo  zastúpenie v dvoch kategóriách z piatich – F50 a FS, v ktorých súťažil člen Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany – Jaroslav Baláž mladší. Aj keď sa rozhodol štartovať taktiež v slabšej F50 hlavne pre získanie lepších jazdeckých zručností na trati pre silnejšiu FS, v meraných tréningoch dosiahol v F50 šiesty a následne v FS druhý najlepší čas.

Reklama

Veľká vyrovnanosť a značná rivalita sa javila v oboch kategóriách, kde v F50 lepší traja mali lepší čas iba o menej ako jednu sekundu a v kategórií FS bol rozdiel v nameraných najlepších časoch medzi prvým a druhým Balážom iba dve stotiny sekundy. Vyrovnanosť sa potvrdila aj v samotných pretekoch oboch kategórií a nakoniec sa Jaroslav Baláž umiestnil v kategórií F50 na siedmom mieste, čo je pri takmer dvadsiatke zúčastnených slušný výsledok. Vo svojej hlavnej kategórií FS dosiahol Baláž druhé miesto po veľmi vyrovnaných súbojoch s celkovým víťazom Angličanom Chrisom Barlowom, ktorý sa stal v kategórií FS majstrom sveta už po piaty krát a je tak najúspešnejším jazdcom v histórii MS.

Na ďalšie podujatie majstrovstiev sveta vznášadiel sa môžeme tešiť do švédskeho Flottsbro, kde sa budú konať v roku 2020. Predpokladáme, že sa ho zúčastní za naše farby viac účastníkov.

Reklama

Autor: KVMVŠ

Populárne články