Connect with us

Novinky

Vyskúšate Čachtický krvák?

Published

on

Reklama

Druhý ročník Bathory Crossu, alebo inak Čachtického krváku 2017, sa blíži. Podujatie sa uskutoční 26. novembra v lesoch v okolí Čachtického hradu a na bežcov čaká trať s dĺžkou 23 km s prevýšením 950 m. Registrácia je už v plnom prúde, pričom už na konci septembra bolo prihlásených už takmer 150 bežcov.
Bathory Cross je tento rok finálový podujatím trailovej série štyroch behov pod názvom „Výživná štvorka“. Parametre trate sú rovnaké ako minulý rok, dĺžka 23 km s prevýšením 950m. Štart preteku je v nedeľu 26.11.2017 o 10.00 hod. Prezentácia prihlásených bežcov začína od 8.00 hod. v budove Základnej školy v Čachticiach. Po skončení bude pripravené teplé jedlo a prebehne vyhlásenie víťazov preteku a tiež celej série. Registrovať sa môžete tu.

Trasa behu so štartom a cieľom v Čachticiach má zaujímavé parametre hodné finále „Výživnej série“. Rovnako ako po celý rok aj tu bude zohrávať veľkú úlohu počasie. Koniec novembra je v posledných rokov na počasie veľká neznáma. Bude pekne slnečno a príjemne teplo ako minulý rok? Alebo naprší, či nebodaj nasneží.

Reklama

Trasa povedie zväčša po turistických chodníkoch v okolí Čachtického hradu (375m.n.m.). Bežci ho obehnú z oboch strán s možnosťou pekných výhľadov. Po trase navštívia obce Višňové, Hrachovište (tu bude občerstvovacia stanica) a nevynechajú ani najvyšší bod trasy, vrch Veľký Plešivec (484m.n.m.). Relatívne malé nadmorské výšky môžu viesť k názoru, že niet kam stúpať. Opak je však pravdou. Na trase bežcov čakajú štyri náročné výzvy v podobe stúpaní. Prvé tiahle stúpanie (Báthory Erzsébet Mászás) začína krátko po štarte a má parametre 2500m/+180m. Po relaxačnom zbehu do Višňového prichádza druhé stúpanie (Ilona Jó Mászás) s parametrami 770m/+155m. Opätovné klesanie stále ešte do Višňového a ďalšie v poradí tretie stúpanie (Dorota Szentes Mászás) ma parametre 730m/+100m. Posledné štvrté stúpanie (János Ujvári Fickó Mászás) bude na konci Hrachovišťa dolinou Vidovica až na Veľký Plešivec s parametrami 2400m/+230m. Spolu je to v týchto stúpaniach celkovo 6400m/+665m.

-red- Zdroj: www.nahrade.sk Foto: Katarína Vašeková/www.facebook.com/nahrade.sk/

Reklama

Populárne články