Connect with us

Šport

Vstup Havranov do rakúskej EBEL je opäť v hre

Published

on

Reklama

Jedným z nováčikov v Erste Bank Eishockey Liga by od novej sezóny podľa jej manažéra Christiana Feichtingera mohol byť aj klub ŠHK 37 Piešťany. Šéf Havranov Jaroslav Lušnák odchod zo slovenskej extraligy nevylučuje.

[singlepic id=40709 w=560 h=373 float=center]

Reklama

 

O konkrétnom záujme dvoch zahraničných tímov o vstup do EBEL od najbližšej sezóny informoval rakúske médiá manažér tamojšej najvyššej súťaže Christian Feichtinger. V tejto súvislosti spomenul dva kluby – maďarský Dab Docler Dunaujvaros a ŠHK 37 Piešťany. Definitívne rozhodnutie má podľa hockey-news.info padnúť v máji, dovtedy je priestor na rokovania.

Reklama

Šéf Havranov Jaroslav Lušnák v nedávnom rozhovore pre hnonline.sk odchod z najvyššej slovenskej súťaže nevylúčil. „V hlavách to stále máme. Bude záležať na tom, akým smerom pôjde naša extraliga aj z finančnej stránky.“

V EBEL si veľký úspech našich hokejistov v uplynulej sezóne všimli. „Pre Rakúsko sme veľmi atraktívny súper,“ dodal pre hnonline.sk Jaroslav Lušnák.

Hockey-news.info o Havranoch napísal, že po vlaňajších rokovaniach by tento rok mohli byť na vstup do rakúskej ligy skutočne pripravení. „Avšak extraligu vnímajú ambiciózni Slováci len ako medzistanicu na ceste do EBEL,“ myslí si autor článku Markus Rinner.

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Niščák

Populárne články