Connect with us

Šport

Hokej: Havrani mali Zvolen na lopatkách, napokon prehrali po nájazdoch

Published

on

Reklama

V utorok 26. marca sa piešťanskom zimnom štadióne uskutočnil tretí semifinálový duel slovenskej hokejovej extraligy medzi ŠHK37 Piešťany a HKM Zvolen. Po dvoch zápasoch vo Zvolene bola séria vyrovnaná 1:1. Piešťanci chceli doma vychádzať zo zabezpečenej obrany a nehnať sa príliš do útočenia, i keď ich tomu plné tribúny budú hnať. V realite zápasu domáci Zvolen ubránili, boli aktívnejší v zakončovaní, ale napriek tomu v závere riadnej hracej doby dostali vyrovnávajúci gól a prehrali po nájazdoch 2:3.

[singlepic id=41192 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Prvú veľkú šancu mali bratia Ručkayovci hneď na začiatku druhej minúty, avšak po Jakubovej prihrávke Henrich zvolenského brankára Šimka neprekonal. Čisté konto si držali brankári oboch tímov až takmer do polovice duelu. Ako prvý kapituloval domáci Tomáš Tomek. Tesne pretým mali Havrani dve tutovky, ale nedali, a tak zahrmelo na druhej strane. Brabenec poslal puk spoza brány na nekrytého Andreja Podkonického, ktorý po ľade prekonal domáceho gólmana.

REKLAMA

Reklama

fitness sity cvicenia

Piešťancom sa podarilo vyrovnať v šiestej minúte tretej tretiny. Chylo prihral spoza brány Martinovi Škadrovi a ten z prvej prestrelil Šimka pomedzi betóny. Záver riadnej hracej doby bol viac ako dramatický. Necelé dve minúty pred koncom vylúčili rozhodcovia Zvolenčana Chovana za faul lakťom. Havranom sa ponúknutú šancu podarilo zužitkovať po 50 sekundách. Nemec nahodil pred zvolenského brankára, kde sa pretláčali viacerí hráči a puk do siete usmernil Samir Saliji. Piešťanci už mali skalp víťaza základnej časti na dosah, avšak 29 sekúnd pred koncom stretnutia vyrovnal Ladislav Čierny. Zvolenčania zatlačili, dostali puk do skrumáže pred Tomeka, Havranom sa ho nepodarilo vyhodiť, medzi kruhmi sa nemu dostal Čierny, ktorý bez problému skóroval.

Duel tak dospel do predĺženia, kde gól nepadol, preto rozhodovali až nájazdy. V nich boli Zvolenčania úspešnejší, keď skórovali Podkonický a  Kalla. Zvolen sa tak ujal vedenia v sérii 2:1. Ďalší duel je na pláne na piešťanskom „zimáku“ zajtra o 18:00 h.

[nggallery id=2204]

Autor: ht Foto: Tomáš Niščák

Populárne články