Connect with us

Šport

Vodní motoristi úspešní na majstrovstvách sveta Formula Future

Published

on

Reklama

Rok 2018 priniesol mnoho zmien, rôznych podujatí a úspechov. Prekvapivo krásne leto, rovnako tak dlhé letné dni plné slnka a samozrejme krásna teplá jeseň vytvorili tento rok priaznivé podmienky pretekárom klubu H2O Motorsport Piešťany. Čas je však neúprosný, plynie veľmi rýchlo a rovnako tak rýchlo ubehla aj sezóna mladým vodným motoristom. Naši zverenci si zmerali svoje zručnosti, rýchlosť a pozornosť v sérii piatich kôl Majstrovstiev Slovenska Formuly Future a  záver sezóny im vyvrcholil v mesiaci november na majstrovstvách sveta, ktoré sa konali vo Fujairah – UAE.

Majstrovstiev sveta sa zúčastnilo 11 štátov, kde predviedli svoju zručnosť, rýchlosť a pozornosť všetci pretekári, no ako to v súťažiach býva, víťaz môže byť len jeden. O to viac nás teší, že všetci naši zverenci dosiahli v silnej konkurencii výborné výsledky.

Reklama

V kategórii Delfín nás reprezentovali dvaja pretekári. Nikolas Mikuliak, ktorý sa v manévringu umiestnil na 4. mieste a v slalome sa najlepším časom 01:06:17 kvalifikoval do semifinále. Po semifinálových jazdách sa Nikolas nakoniec umiestnil na peknom 4. mieste. Po celkovom hodnotení skončil na 4. mieste. Druhou pretekárkou bola Ella Jung, ktorá sa v manévringu umiestnila na 5. mieste a v slalome predviedla svoje najlepšie jazdy a vybojovala si tak krásne tretie miesto. Ella si svojimi výkonmi vybojovala celkové 3.miesto.

V kategórii Class – 2 nás reprezentovala Nina Majerčíková, ktorá sa nenechala zahanbiť, v manévringu si vybojovala 8. miesto a v slalome sa umiestnila na 6. mieste. Po sčítaní bodov a jednotlivých časov sa umiestnila na celkovom 8. mieste. Spolu s Ninou v tejto kategórii pretekal aj Šimon Jung, ktorý si svojimi výkonmi – manévring 3. miesto a slalom 7. miesto vybojoval celkovú 5. priečku.

Reklama

REKLAMA

Ďalší dvaja pretekári nás reprezentovali v kategórii Class – 4 a Class – 5. Oliver Šíra v kategórii Class 4 sa umiestnil v manévringu na 13. mieste a v slalome na 14. mieste, čo mu prinieslo celkové 14. miesto. Jakub Veselý nás reprezentoval v kategórii Class – 5, ktorý sa svojimi výkonmi – manévring 7. miesto a slalom 9. miesto, celkovo umiestnil na 9. mieste. Všetkým pretekárom srdečne GRATULUJEME!

Zdroj: H2O MOTORSPORT PIEŠŤANY

Populárne články