Connect with us

Šport

Vodné pólo: Najmladšie žiačky KVP Piešťany vicemajsterkami Slovenska

Published

on

Reklama

V Topoľčanoch na krytej plavárni súperili dievčatá v najmladšej kategórii do 14 rokov o titul Zimných majsteriek Slovenska. V konkurencii piatich družstiev piešťanské hráčky napriek oklieštenej zostave bojovali pod vedením trénerov Baranoviča a Julínyho o majstrovský titul do poslednej sekundy zápasu s hráčkami ŠKP Košice. Konečné druhé miesto je ďalším pekným úspechom Klubu vodného póla Kúpele Piešťany v mládežníckych kategóriách.

 

Reklama

„Do Topoľčian sme cestovali vzhľadom na káder družstva, ktorý sme mali k dispozícii s cieľom dohrať každý zápas s plným počtom hráčok a pokúsiť sa využiť skúsenosti našich najmladších reprezentantiek Mešterovej a Teličiakovej na získanie nejakých bodov s menej skúsenými hráčkami Vrútok a Topoľčian. Odohrali sme celý turnaj len so siedmymi hráčkami, teda bez striedania. Mali sme obavu ako sa táto skutočnosť prejaví, ale dievčatá to dobre zvládli za čo im patrí vďaka a veľká pochvala. Mohli sme sa spoľahnúť nielen na už spomínané skúsenejšie hráčky, ale príjemne prekvapili i Holičová, Galová a Klampárová. V prípravke máme ešte niekoľko nádejných adeptiek vodného póla a verím, že sa nám podarí vytvoriť dobrý tím, ktorý bude košickým družstvám naďalej konkurovať,“ zhodnotil vystúpenie najmladších vodnopólistiek na úvodnom turnaji sezóny jeden z trénerov Ján Baranovič.

Víťazom Zimných majstrovstiev SR sa stalo družstvo ŠKP MD Košice pred KVP Kúpele Piešťany a ďalším košickým klubom Olympia ŠG Košice.

Reklama
Výsledky piešťanských žiačok:

KVP Kúpele Piešťany – Pirana SC Topoľčany 12 : 2 (1:1,6:0,3:0,2:1)
góly KVP : Mešterová 4, Holičová 3, Klampárová a Teličiaková po 2, Galová

KVP Kúpele Piešťany – Olympia ŠG Košice 7 :2 (1:0,2:0,3:1,1:1)
góly KVP : Mešterová 3, Klampárová 2, Galová, Holičová

KVP Piešťany – PVK Vrútky 12 : 2 (5:0,2:1,2:0,3:1) góly KVP: Mešterová 6, Holičová 4, Klampárová a Pechová po 1

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP MD Košice 2 : 3 (0:1,1:1,0:0,1:1)

góly KVP : Mešterová, Teličiaková

Zostava KVP Kúpele Piešťany :
Pechová – Zelková, Klampárová, Galová, Teličiaková, Holičová, Mešterová

Róber Chlpek – KVP Piešťany

 

Populárne články