Connect with us

Novinky

Vodné pólo: Piešťanský tím druhý na Zimných Majstrovstvách SR junioriek

Published

on

Reklama

Počas prvého novembrového víkendu sa v Košiciach konali Zimné Majstrovstvá SR junioriek U21 vo vodnom póle. Turnaj sa konal za účasti košických tímov ŠG Olympia Košice, ŠKP Modrí Draci Košice, PVK Vrútky a KVP Kúpele Piešťany. Na základe výsledkov v tejto vekovej kategórii z posledného súťažného ročníka turnaj sľuboval napínavé a vyrovnané súboje a o celkové umiestnenie sa naozaj bojovalo až do posledného zápasu.

V prvom dueli v sobotu dopoludnia nastúpili Piešťanky proti ŠG Olympia Košice, tento zápas hráčkam z kúpeľného mesta vôbec nevyšiel a Košičanky boli neustále vo vedení. Na konci sa tešili z presvedčivého víťazstva 15:9. V druhom sobotňajšom zápase nastúpili hráčky Piešťan proti tímu PVK Vrútky. Tento súboj mal už celkom iný priebeh, keď hráčky Vrútok držali vyrovnaný stav len v prvých dvoch štvrtinách. V posledných dvoch štvrtinách zápasu mali Piešťanky zápas pevne v rukách a tešili sa z jasného víťazstva 13:7.

Reklama

V poslednom zápase turnaja v nedeľu ráno nastúpili Piešťanky proti favoritovi na celkové prvenstvo tímu ŠKP MD Košice, keď hráčky tohto tímu sú úradujúce Majsterky Slovenska. Priebeh zápasu mal nakoniec celkom iný priebeh ako sa očakávalo, keď počas celého zápasu Piešťanky hráčky Košíc k ničomu nepustili a celý zápas vyhrali celkom jasne 12:5, keď už prvá štvrtina zápasu sa skončila 5:1 v prospech Piešťan.

Celkové druhé miesto na turnaji je pekné umiestnenie a turnaj trénerskej dvojici Ján Baranovič a Peter Julíny napovedal, na ktorých herných činnostiach treba ešte dôkladne popracovať. Škoda prvého zápasu proti tímu ŠG Olympia Košice, ktorý sa dievčatám z Piešťan nepodaril, ináč sme sa prezentovali útočnou hrou vychádzajúcou z dobrá plaveckej a kondičnej pripravenosti. V tíme Piešťan sa objavila aj nová hráčka, keď Katarína Kissová, hráčka Slávie UK Bratislava sa rozhodla pred aktuálnou sezónou posilniť práve náš tím, keď jej materský klub v tejto kategórii sa tento rok do súťaže neprihlásil.

Reklama

Výsledky zápasov KVP Kúpele Piešťany:

KVP Kúpele Piešťany – ŠG Olympia Košice 9:15 (3:3, 1:4, 2:5, 3:3)
Góly Piešťan: Baranovičová 3 , Sedláková 2 , Kissová 2 , Kolárová 1 , Hrebíková 1

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 13:7 (4:3, 1:1, 4:1, 4:2)
Góly Piešťan: Kolárová 5, Kissová 3 , Baranovičová 2 a Sedláková 2 , 1 Grežďová

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP MD Košice 12:5 (5:1, 2:1, 1:2, 4:1)
Góly Piešťan: Baranovičová 4 , Kissová 4 , Kolárová 4

Zostava Piešťan: Stručková, Baranovičová, Kolářová, Sedláková, Kissová, Hrebíková, Kozáková, Klampárová, Grežďová, Teličiaková
Tréner: Ján Baranovič a Peter Julíny.

-red/Text a foto: archív KVP Kúpele Piešťany-

Populárne články