Connect with us

Šport

Vodné pólo: Piešťanská rodáčka si vezie z olympiády bronz. Získala ho v drese Maďarska

Published

on

Reklama

Vodná pólistka Nataša Rybanská získala na olympiáde v Tokiu bronzovú medailu. Vodné pólistky Maďarska, za ktoré hrá, porazili v súboji o tretie miesto výber Ruska.
Reprezentantky od južných susedov zvíťazili o dva góly 11:9, pričom duel strhli na svoju stranu v štvrtej štvrtine. Tú ovládli 4:1. Nataša Rybanská tak určite potešila svojho otca, ktorý je pred olympiádou s úsmevom povedal, aby sa bez medaile nevracala.
Rodáčka z Piešťan v mládežníckych kategóriách hrala za Klub vodného póla Piešťany. O je rozvoj sa pričinil tréner Ján Baranovič.  Potom sa stala legionárkou maďarského klubu Szentes. Maďarskí reprezentační tréneri jej ponúkli možnosť hrať za ich národný tým, za ktorý nastúpila po prvý raz v roku 2018.
Nataša v Tokiu nehrala v prvom zápase proti Ruskám, kde jej spoluhráčky remizovali 10:10. Na svoj prvý olympijský duel nastúpila proti Američankám, ktoré sa napokon stali olympijskými víťazkami, pričom v skupine maďarský tím nad nimi vyhral 10:9. Nasledoval víťazný duel s domácimi Japonkami (17:13), ale potom prišlo zaváhanie s Číňankami (9:11). Vo štvrťfinále zdolali Maďarky holandské ženy 14:11. V semifinále, však nestačili na Španielky, ktorým podľahli 6:8, a tak si zahrali o tretie miesto opäť z Ruskami.
-th- Foto: Instagram Nataša Rybanská

Reklama

Populárne články