Connect with us

Novinky

Vodné pólo: Piešťanka môže mať bronz z Tokia

Published

on

Reklama

Vodná pólistka Nataša Rybanská z Piešťan má šancu priniesť si z Tokia bronzovú olympijskú medailu. Zabojuje o ňu už v sobotu ráno stredoeurópskeho času (6:40 h) v drese Maďarska. Súperkami našich južných susediek bude Ruský olympijský výber.
Nataša Rybanská je rodáčkou z Piešťan a v mládežníckych kategória hrala za Klub vodného póla Piešťany. Potom sa stala legionárkou maďarského klubu Szentes. Tu jej ponúkli maďarskí reprezentační tréneri možnosť hrať za ich národný tým. Podľa jej vyjadrenia pre Sportnet hneď vedela, že povie áno, jednoducho takú príležitosť nemohla odmietnuť.
Nataša v Tokiu nehrala v prvom zápase proti Ruskám, kde jej spoluhráčky remizovali 10:10. Na svoj prvý olympijský duel nastúpila proti Američankám. Ten maďarský tím vyhral 10:9. Nasledoval víťazný duel s domácimi Japonkami (17:13), ale potom prišlo zaváhanie s Číňankami (9:11). Vo štvrťfinále zdolali Maďarky holandské ženy 14:11. V semifinále, však nestačili na Španielky, ktorým podľahli 6:8.
V súboji o bronz ich čaká repete vyrovnaného úvodného zápasu proti Ruskám. Južné susedky spolu s Natašou Rybanskou veria, že tento raz strnú víťazstvo na svoju stranu.
-th- Foto: Instagram Nataša Rybanská

Reklama

Populárne články