Connect with us

Novinky

Vodné pólo: Mladé Slovenky na ME v Novom Sade nesklamali

Published

on

Reklama

Súčasťou ženskej juniorskej reprezentácie Slovenska, ktorá sa od 20. do 28. augusta zúčastnila Majstrovstiev Európy vo vodnom póle v srbskom Novom Sade, boli aj hráčky, alebo odchovankyne klubu KVP Kúpele Piešťany. Tím Slovenska obsadil v celkovom hodnotení spomedzi 16 družstiev slušné deviate miesto.

Zľava: Petra Stručková, Barbora Baranovičová, Tamara Kolářová a Monika Sedláková

Zľava: Petra Stručková, Barbora Baranovičová, Tamara Kolářová a Monika Sedláková

Slovenky mohli skončiť aj lepšie, ale o umiestnenie v najlepšej osmičke ich pripravil smolný osemfinálový zápas proti Veľkej Británii, ktorý dievčatá prehrali o jeden gól. Do záverečnej nominácie sa dostali aj 4 hráčky z Piešťan.

Reklama

Brankárka Petra Stručková sa zúčastnila už tretieho veľkého podujatia, keď po ME v Baku v roku 2015 a minuloročných ME v holandskej Goude sa tréneri SR do tretice mohli spoľahnúť na jej výkony aj v Srbsku. Ďalšou skúsenou hráčkou vo výbere SR bola Barbora Baranovičová, ktorá sa podobne ako Petra Stručková zúčastnila tiež tretích ME, keď po Baku a Goude patrila medzi najskúsenejšie hráčky vo výbere SR v Novom Sade. „Bára“ je v súčasnosti hráčkou talianskeho klubu Aquachiara Napoli.

Ďalšie dve účastníčky turnaja sú ročníkovo mladšie hráčky piešťanského klubu Tamara Kolářová a Monika Sedláková (Monika je odchovankyňou KVP Komárno, ale nakoľko Komárno nemá ženské vodné pólo, tak je dlhodobo hráčkou KVP Piešťany), ktoré na veľkom podujatí ME zažili svoju premiéru. Všetky dievčatá svojimi výkonmi na ME nesklamali a vzorne reprezentovali KVP Kúpele Piešťany a Slovensko v zahraničí.
Výsledky SR základne skupine:
SR – Turecko 18:9
SR – Španielsko 4:21, pozn., neskorší Majster Európy
SR – Izrael 11:7

Reklama

Osemfinále:
SR – Veľká Británia 7:8

Skupina o 9 – 12 miesto:
SR – Bulharsko 31:7
SR – Izrael 11:6

-jk-

Populárne články