Connect with us

Novinky

Vodné pólo: Kadetky vyhrali Zimné majstrovstvá SR

Published

on

Reklama

Počas víkendu od piatka 17. do nedele 19. novembra sa v mestskej krytej plavárni v Topoľčanoch konali Zimné Majstrovstvá SR vo vodnom póle kadetiek U17 (nar. 2001 a mladšie). Zúčastnilo sa ich 5 tímov, okrem domácich dievčat Piraňa Topoľčany, nastúpili celky Slávia UK Bratislava, PVK Vrútky, ŠKP MD Košice a KVP Kúpele Piešťany.

Dievčatá z Piešťan sa v prvom zápase turnaja stretli so Sláviou UK Bratislava. Piešťanky do zápasu nastupovali v úlohe favorita, keď svoju úlohu aj potvrdili a nad dievčatami z hlavného mesta zvíťazili celkom jednoznačne 25:4. V podobnej úlohe nastúpili aj vo svojom druhom zápase v piatok podvečer proti domácim Topoľčiankam a zápas mal takmer identický priebeh, keď sa hráčky z Piešťan opäť tešili z vysokého a rovnakého víťazstva ako v prvom zápase 25:4.

Reklama

Po dvoch vysokých víťazstvách sme v sobotu ráno nastúpili proti papierovo najťažšiemu súperovi, tímu ŠKP Modrí Draci Košice. Celkový priebeh zápasu tieto predpoklady aj potvrdil, napriek tomu, že sme boli celý zápas vo vedení, postupne 3:1, 5:2 aj 8:3, no pred poslednou štvrtinou sme nakoniec vyhrávali len tesne 9:8, keď Košičanky zápas ešte poriadne zdramatizovali. V poslednej štvrtine dievčatá nakoniec zabrali, vyhrali ju jednoznačne 3:0 a celý zápas 12:8. V poslednom zápase v sobotu večer piešťanské vodnopólistky potvrdili úlohu favorita proti tímu PVK Vrútky a zvíťazili 13:5 a tým bez straty bodu získali zlaté medaile.

V nedeľu dopoludnia sme už nehrali a do Topoľčian sme cestovali nezvyčajne bez plaviek, len na záverečný ceremoniál a prevzatie si zlatých medailí. Ziskom zlatých medailí sme obhájili 1 miesto z minulého roka, no po dlhodobej časti sme nakoniec skončili na 3 mieste. ZMSR sú tradične previerkou pred náročnou dlhodobou časťou, kde sa bude hrať o veľa bodov a súperky sa budú určite snažiť favoritov súťaže o nejaké body obrať. Turnaj potvrdil očakávania trénerov, že práve hráčky z Košíc budú najťažším súperom pre hráčky z Piešťan. Zaujímavosťou zo šatne Piešťaniek je určite aj to, že napriek tomu, že súťaž je určená pre dievčatá narodené v roku 2001, tak v našom tíme máme najstaršie hráčky narodené až v roku 2002 a mladšie.

Reklama

Výsledky zápasov KVP Kúpele Piešťany:
KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 25:4 (5:0, 4:2, 8:1, 8:1)
Góly Piešťan: 4 Sedláková, 4 Hrebíková, 4 Kozáková, 3 Doktorová, 3 Teličiaková, 3 Kolářová, 2 Bojnová, 1 Grežďová, 1 Klampárová

Piraňa Topoľčany – KVP Kúpele Piešťany 4:25 (1:4, 1:8, 1:5, 1:8)
Góly Piešťan: 7 Kolářová, 5 Hrebíková, 4 Sedláková, 3 Teličiaková, 2 Grežďová, 2 Kozáková, 2 Bojnová

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP Modrí Draci Košice 12:8 (4:1, 4:3, 1:4, 3:0)
Góly Piešťan: 4.Kolářová, 4 Sedláková, 3 Kozáková, 1 Hrebíková

PVK Vrútky – KVP Kúpele Piešťany – 5:13 (2:4, 1:1, 0:4, 2:4)
Góly Piešťan: 6 Kolářová, 2 Sedláková, 2 Hrebíková, 1 Bojnová, 1 Teličiaková, 1 Grežďová

Zostava Piešťan: Fándliová, Hrebíková, Doktorová, Grežďová, Kozáková, Sedláková, Teličiaková, Kolářová, Klampárová K., Bojnová. Tréner: Ján Baranovič a Peter Julíny.

-KVP Kúpele Piešťany-

Populárne články