Connect with us

Novinky

Vláda menovala Piešťanca do čela Fondu na podporu športu

Published

on

Reklama

Dušan Guľáš z Piešťan nahradí doterajšieho predsedu správnej rady Fondu na podporu športu Jozefa Gönciho, ktorý sa pred pár dňami vzdal funkcie.

Doterajší predseda správnej rady Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Dušan Guľáš, ktorý bol niekoľko rokov aj členom predstavenstva FC Spartak Trnava, sa na základne dnešného rozhodnutia vlády stal predsedom správnej rady Fondu na podporu športu. Ten vznikol v decembri minulého roka.

Reklama

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu navrhlo jeho menovanie na základe doterajších aktivít v športovej oblasti. Okrem SOŠV pôsobil Dušan Guľáš, ktorý je z Piešťan, niekoľko rokov aj vo futbalovom klube Spartak Trnava a je konateľom spoločnosti Respect Slovakia, ktorá sponzoruje rôzne športy, ale aj konkrétnych športovcov.

Fond na podporu športu vznikol v decembri 2019 s cieľom zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých a zdravotne znevýhodnených ľudí . Ročný rozpočet má byť 20 mil. eur. Správna rada je najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom.

Reklama

-red-

Populárne články