Connect with us

Šport

Víťaz Slovakmana Vabroušek: Počasie v Piešťanoch bolo opäť kruté

Published

on

Reklama

Ani 300 účastníkov z 12 krajín nenašlo recept na neporaziteľného Petra Vabrouška, ktorý dnes popoludní dobehol prvý do cieľa jediného dlhého triatlonu na Slovensku. Je to preňho už šieste víťazstvo na tomto podujatí. V obdobných pretekoch nepozná na území Českej republiky a Slovenska premožiteľa už 15 rokov.

[singlepic id=56768 w= h= float=center]

Reklama

Zaplávať 3,8 km, bicyklovať 180 km a bežať maratón mu v tropickom počasí trvalo 8 hodín a 45 minút. Do cieľa na piešťanskej Lodenici dobehol s úsmevom a okamžite odpovedal na otázky moderátora.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y8lyOKEtMkI[/youtube]

Reklama

„Je to fantastický pocit a hlavne pocit dobre odvedenej práce. Užil som si to. Atmosféra bola skvelá, podmienky náročné a súperi ma veľmi tlačili. Nemôžem byť inak ako spokojný,“ povedal neskôr médiám.

Dodal, že na celej trati nemal ani jednu krízu. „Dobre som si rozložil sily a mal som to pod kontrolou. Počasie však bolo kruté ako každý rok tu v Piešťanoch.“

Druhého najrýchlejšieho muža, svojho krajana z Českej republiky predbehol o 7 minút a 31 sekúnd. Bol ním Jan Jakubíček. Striebro získal taktiež český reprezentant Michal Urbánek so stratou 15 minút a 4 sekundy.

 Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Hudcovič, Martin Palkovič

Populárne články