Connect with us

Šport

Víťaz Slovakmana Vabroušek: Bolo to kruté

Published

on

Reklama

Už piate víťazstvo v jedinom dlhom slovenskom triatlone si pripísal Petr Vabroušek z Českej republiky. V piešťanskej histórii týchto pretekov ešte premožiteľa nenašiel. Na ďalších dvoch medailových miestach sú jeho krajania Jan Oppolzer a Lukáš Krpec.

[singlepic id=45579 w=320 h=240 float=left]„Už neviete, čo si na nás vymyslieť. Bolo to kruté. Dúfam, že na budúci rok naplánujete štyridsiatky,“ povedal na adresu neznesiteľne horúceho počasia víťaz a dodal: „Potvrdilo sa, že Ironman je o tom, kto najmenej spomalí a nie o tom, kto vytvára tempo.“ Zaplávať 3,8 km, bicyklovať 180 km a bežať maratón mu trvalo takmer 9 hodín. Do cieľa dobehol s úsmevom a okamžite poskytol krátky rozhovor.

Reklama

Pred druhým najlepším účastníkom tohto ročníka Janom Oppolzerom si vytvoril niekoľkominútový náskok. Jeho strieborné umiestnenie však bolo veľkým prekvapením pre všetkých. „Minulý týždeň po superkompenzačnej diete som si myslel, že nezvládnem ani 10 km, ale je evidentné, že tá dieta funguje,“ povedal v cieli Jan Oppolzer.

Z tretieho miesta sa spolu s rodinou tešil Lukáš Krpec: „Po pretekoch som s týmto umiestnením spokojný, ale po bicyklovaní som si myslel, že to bude lepšie.“ Prvým Slovákom v cieli bol Filip Kristl.

Reklama

Presné výsledky všetkých pretekárov vrátane Piešťancov doplníme po ich zverejnení.

[nggallery id=2430]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články